1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • viizo
    The Expendables

Soha nem szoktam R5-ös és Screener nyavalyákat nézni, de ezúttal kivételt tettem, ha már a kedves forgalmazók baxnak behozni az országba egy ilyen nagy érdeklődésre számot tartó filmet... és ha hónapokkal később mégis valahogy vászonra kerül, és nem hozza majd az elvárt számokat, arról csakis a saját maguk töketlensége tehet.

A filmet az óriási hype miatt kíváncsian vártam, bár nálam egy B-kat Jet Li vagy egy max 2-3 normális filmet felmutató Statham soha nem volt igazi akcióász, ellenben mondjuk egy 90-es évekbeli, tényleg akciósztár Van Damme-mal.

Nos a film nem ugrotta meg a lécet, stílszerűen nagyobb volt a füstje, mint a lángja, mégis szórakoztató. A történet egy faék bonyolultságával vetekszik, a szereplők rutinból hozzák az elvárhatót, az akciójelenetek döntő többsége viszont tényleg szépen kivitelezett, látványos csihi-puhi.

Ami talán a legjobban megmosolyogtatott, az Dolph Lundgren nagy-buta-barom stílusú antijátéka: a korábbi önmagát teljesen kifigurázó, bárgyú óriást direkt faarccal játszó színész önmaga paródiája. Remélem Rourke-hoz hasonlóan kiszabadul végre a videótékák bűvköréből, és kap 1-2 normális filmben is vmi karakterszerepet.

Jó volt Arnoldot és Stallonét együtt látni, de nem lehet nem észrevenni, hogy a sminkek ellenére mennyire elszaladt már az idő: nem hiába, lassan 30-40 éve vannak a pályán.. Ebben a jelenetben látszott igazán az, hogy de kár hogy 15 éve nem hozott össze velük egy McTiernan kaliberű rendező egy puskaporszagú akcióorgiát.

A film egyszerű, de látványos akció-móka, egy fokkal sem több, de számomra az utóbbi miatt kicsit csalódás.

10/7