[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
The Men Who Stare At Goats (2009)
Egy amerikai újságíró, akinek feleségét elszereti a szerkesztője, egyetlen módot lát arra, hogy bebizonyítsa, ő is ér valamit: elmegy haditudósítónak Irakba. Csakhogy már a bejutás sem könnyű, de emlékezetének és egy korábbi parafenomén interjúalanya elejtett megjegyzésének köszönhetően több hónapnyi várakozás után különös útitársa akad, aki ráadásul magas szintű Jedi, a New Earth Army félelmetes képességekkel megáldott tagja. A küldetés nem egészen világos és a cél helye sem ismert, de kalandjaik során megismerjük a különleges egység (ami tényleg létezik!) történetét, fénykorát és széthullását - és a végén a gonosz is legyőzetik... ööö, hát, fogjuk rá. ;)
Érdekes kis film, némileg az angol vígjátékokra emlékeztet, de azért a külsőségek és a sztárok miatt megkerülhetetlenül hollywoodi. Sehol sem ül le, mindig történik valami, ha máshogy nem, a visszaemlékezések és az újságírói monológok is szórakoztatóak. A "Jedi képességek" nagyon jók, különösen a legutolsó jelenet lesz majd érdekes. :) Nem váltja meg a világot, de mindenképpen jóféle volt, a szokványos iraki háborús és a nem szokványos valós történelmi alapokon nyugvó filmek közül. Természetesen a Star Wars és a hippikorszak ismerőinek külön csemegéket is tartogat a film, de nem kell hozzá geek-nek lennünk, hogy felismerjük őket, minden a szánkba van rágva. :) Az egyébként létező New Earth Army abszurd története és karakterei azért tartogathatnak újdonságokat még a vérbeli US Army-fan-oknak is.
Nekem tetszett, kellemes esti program: 7/10
U.i.: Olvastam egy Ewan McGregor interjút, ott azt mondta, hogy a rendező nem az SW Ep1-3-ban látottak miatt osztotta rá a szerepet. Én mondjuk kétlem, hogy ne lett volna egy aprócska fricska a választásban. :)