[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Ninja Assassin (2009)
A brutális előzetesek mást ígértek, bár én előzetesen már korábban féltem attól, hogy dél-koreai színészeket és japán (ninja) miliőt nem távol-keletiek valósítanak meg, és be is jött: európai környezet, Europol zsaruk, totál jellegtelen nyomozós szál, fel- és eltűnő karakterek, beleértve főbb szereplőket is... Pedig a filmet összegrundoló gárda sem kispályás: Straczynski az írók között, a két Wachowski a producereknél, McTeigue a rendező... Azért azt el kell ismerni, az akciójelenetek hozzák azt a szintet, ami ez utóbbi három névtől elvárható, kifejezetten jól sikerültek, dinamikusak, a lassítások a megfelelő időpontokban történnek (nem egy Mátrix, na :) ), és nincs elrontva az egész az idegbeteg módon mozgó kamerával. A vér egy kicsit túlzás, de megbocsájtható, van egy-két természetfeletti ninja effekt is, de belefér.
A szereplők nagyjából-egészéből elviselhetők, tkp. a karakterek sem rosszak. A vén klánfőnököt alakító Sho Kosugi nézésétől, szövegétől a VHS-hőskorszak óta továbbra is belefagy a sz*r az emberbe. :) A lázadó ninja szerepében Rain-nek nincs sok dolga, de láthatóan dolgozott az ügy érdekében, hogy kellően szikárnak és akrobatikusnak nézzen ki, egyébként sok szövege nincs és az arckifejezését sem kell túl gyakran változtatnia (nem az ő hibája, azért az I'm Cyborg...-ban látszott, hogy tud ő, ha kell). Az egzotikus szépség Europol-csajt játszó Tia Dalma korábbi filmekből ismerős lehet, itt most kb. hiteles menekülőscsaj. Fura, hogy a végére kicsit elfelejtődik, hogy ő is a filmben volt.
A sztorit azt... nem tudom hová tenni. Az európai környezet érdektelen és jellegtelen, totál felesleges volt belerakni. A történet eleve egy csomó visszaemlékezést tartalmaz Japánból, egy zárt környezetből, a film legalább felét ezek teszik ki. Nem értettem a nyomozócsaj főnökének összevissza reakcióit, a háttérben zajló nyomásgyakorlásból semmi sem látszott. Oké, oké, elhangzik, hogySPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!, de... na és? A ninnyák úgysem beszélnek, bizonyíték meg semmire sem volt. A KGB-s szál ide egy merő ökörség volt sztem...a "100 font arany" megbízási díjat európai kormányok is kifizetik
Mindegy, azért nézhető volt a cucc, egy 6/10 belefér, de 7-est nem tudnék rá tiszta szívvel adni.
U.i.: Ej, de szívesen megnézném, mit hozott volna ki egy echte dél-koreai, vagy hongkongi gárda ebből a költségvetésből...