[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Armored (2009)
Antal Nimród új filmje talán csak bemelegítő ujjgyakorlat, egyfajta utolsó "vizsga" volt a Predators előtt, és remélhetőleg abban több beleszólása lesz a dolgokba, nem csak pontról-pontra lemásolja a forgatókönyvet, mint az Armored esetén történt. (Bár ahogy Rodriguez már előre fényezi magát...)
A film tkp. nem rossz, de nem is jó. Teljesen tipikus a történet, a megszokott sémáktól való eltérést inkább csak az apróbb logikai és színészválogatási bakik jelenthetik. Matt Dillon és Laurence Fishburne teljesen jól hozzák a szerepüket, de pl. nem tudtam hová tenni Jean Reno-t. Második név a stáblistán, ehhez képest alig látni (észrevehető az erőlködés, hogy a rangjához méltóan több másodpercet kapjon), és talán ha öt mondata van összesen. Magát a másik főszereplőt nem szidom, mert amit ráosztottak, azt megcsinálta, de maga a karakter ritka elb*szott egy figura volt, a nekem nem tetsző dolgok és bakik többsége hozzá kapcsolódott. Pl. nem értem, egy iraki veterán veszély esetén hogyan lehet mentálisan ennyire széteső és ennek ellenére hogyan kaphatott fegyveres biztonsági kísérői posztot... A forgatókönyv anyagilag és családilag megtört, de mégis becsületes hősnek szeretné beállítani, de inkább lett béna balek. Talán jobb lett volna az eredeti Pupl Fiction-klónnál megmaradni, de persze akkor meg a film klón-mivolta lenne baj.
Mindegy, másfél óra tisztes iparosmunka, amiből Antal megpróbálta a legtöbbet kihozni, ennyi sikerült: 6/10