[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Ramza #5201 Hétvégi termés:
Átkozottak királynője (Quenn of the damned): valami nagyon rosszra számítottam, annyi rosszat olvastam róla itt-ott, és persze mindenhol kiemelték, hogy mennyire megalázza a nagyszerű Interjú a vámpírral-t. Ennek ellenére szerintem eléggé rendben volt, bár tényleg nem közelíti meg az "előzményt". A mostanában divatos szutyok-vámpír filmek után felüdülés volt (hadd ragadjam meg sokadszor az alkalmat, hogy leírjam, a Blade nevezetű übermocsok minden idők 50 legrosszabb filmje között van simán). 7 pont, kicsit lágyszívűen.
Szentjánosbogarak temetője (Grave of the fireflies): ajánlom szíves figyelmébe mindazoknak, akik számára az anime stílus a Dragonballt és a Pokémont jelenti. Döbbenetesen megrázó háborús dráma, olyan, ami után úgy áll fel az ember, hogy (kis túlzással) hányingere támad saját fajtájától. Csak az nézze meg, aki kellő érzékenységgel rendelkezik, és bírja a lassú tempójú, érzelemgazdag, mély történeteket.
Tizet akartam adni neki, de egy-két baromság azért van benne, és ezért 9 pont, minden idők egyik legjobb animéje (persze akinek az akció-animékre áll fel, az kerülje el nagyon messziről :)