[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
én is ezt néztem tegnap. nekem már a Collateralban is bejött ez a HD kamera, főleg este jó a képe, mert mindent látni. persze ehhez hozzátartozik, hogy HD-ban néztem. igaz, most csak monitor jutott, de ez legalább 22-es, és közel ülök :)
a film meg, hát, erre számítottam. amikor egy ilyen megtörtént eseményeken alapuló gengszterfilmet nézek, mindig arra számítok, hogy lassan fog hömpölyögni a sztori, nagyon lassan. viszont ebben az esetben szerintem ez nem volt igaz, mindig történt valami, érezhetően telt az idő a filmben, egyik fordulat jött a másik után.
szerintem a színészek is hozták, amit kellett, főleg a mellékszereplők. az atmoszféra is nagyon jól meg volt teremtve, mondjuk én szeretem ezt a korszakot, el tudom nézni mindenféle eksön nélkül is (lsd. Changeling)
ennyit a pozitívumokról, a legnagyobb negaítvum meg az, hogy ez egy sablon-film. ezzel talán mindent el is mondtam róla...
elengedhetetlenül össze kell hasonlítanom az Untouchables-szel, ami a kategóriájában (akció gengszter film; megtörtént; "1 v 1" (Capone v Malone, Dillinger v Purves); különleges osztag; tommy gun :D) talán a legjobb, és ez jócskán le van maradva tőle
7 pont