[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
nyugi, öreg fórumos vagyok, nem veszem magamra.
Nos hozzáállásom jó: mára szabadságot vettem ki hogy újra megnézzem.
Mivel kedvenc korszakomról szól a film - evvel kapcsolatos filmjeim száma kereken 113))) - olvasván a kritikákat, mert megtettem, mégis elvártam egy szintet, nem a korszak megcsúfolását.
Csak még pár szösszenet:
1.egy néger és egy bujkáló zsidó lány vezet egy mozit a nácik által megszált párizsban.
2.Beépített brit őrnagy a szubtextuális német filmművészetről cseveg magával Winston Churchill-lel? göc.göc...
Azt is jól tudom mit akart QT, hisz nyilvános a dolog...
Spagetti westernek és a II. világháborús antihősök betyárkodásának vadházasságát akarta vászonra vinni.
Na ez nem sikerült!
Ömtönjénezés igen)))
De sem a szöveg sem a mondanivaló nem jött össze, nem lyukad ki sehova....csak némi ösznépi árjaskalpolás.
A többszálon futó történet, ami össze is kavarodik végül kibogozhatatlanul, tulajdonképp csak háttérben futó széljegyzetként alacsonyul le.
Tarantinót leköti a helyszín belsőépítészetének és a jelenlévők ruhakölteményének, sőt étkének hosszas mutogatása - talán így próbálja táplálni művészi vénáját.
Ja és nem ugyanaz volt a zenei aláfestés mint a kill bill-ben?
Szerinted ráadásul David Bowie Putting Out Fire száma hogy passzol ide?
no ennyit....))
Megírnád neked mi volt a pozítivum/rajongás e mű iránt?