1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Blasta
    Star Trek
    ------------------------
    6/10

Nem vagyok star trek rajongó. A sorozatokat egyáltalán nem követtem, 1-2 mozifilmet láttam. A sci-fi műfajt szeretem, ezért ültem be rá.

Szívesen adnék rá 7-est, de valahogy mégsem engedik az ujjaim. Egy kellemes kis akció-sci-fi-t láttam, pont olyat mint a tréler sejtetett. De valamivel többre számítottam. Sosem jött be a star trek univerzum, nem tetszettek a ruhák, a karakterek, valahogy nem az én világom volt. Hát most sem lett az, annak ellenére, hogy jól szórakoztam a film alatt. DE! Ott van az a DE. Ami azért van ott, mert néhol cikisnek éreztem a történéseket, a film vége felé elkezdett lanyhulni a figyelmem, a látványorgia, a kellemes/szituációs poénok, a sci-fi körítés már nem tudták feledtetni, hogy csupán egy klisés tinifilmet látok, az ilyenkor szokásos percek alatt lezajló karakterfejlődéssel és hirtelen ellenségekből barátokká váló összekacsintásokkal, melyektől már kiráz a hideg.

Tetszett a film eleje, pörgős volt, humoros, látványos, és érdekelt a folytatás. De aztán hamar átváltott a dolog valamiféle, a langyosnál hangyaf@sznyival melegebb nesquick-es tejbegrízbe, ami már kikezdte az ingerküszöbömet és rájöttem: azért ez még mindig „CSAK EGY STAR TREK FILM”.

Kötekedhetnék még, de nem teszem, hiszen alapjában véve jól szórakoztam, csak kicsit többre számítottam. (mellesleg ha nincs Zachary „Sylar” Quinto, az egész cucc nem ért volna ennyit sem). Eric Bana a Romulán Nero szerepében nem igazán volt mérvadó, alig-alig volt szerepe, ami volt, az sem volt túl szignifikáns. Karl Urban-nak örültem, hogy láthattam, akárcsak Simon Pegg-nek. Kirk kapitány szerepére választott Chris Pine közömbös volt számomra, bármelyik amerikai pitében valszeg jól játszotta volna Stifler akármelyik másodunokatesóját, de az fix, hogy a való életben egy szaros gumicsónakot sem bíznék rá. Emiatt is nehezteltem kicsit a filmre, azzal együtt, hogy Kirk egyfolytában csajozós nagyarcoskodása nekem szimpatikus volt. De mint az Enterprise kapitánya??? Hát nem tudom. :)

!!!!!!!!!SPOILER!!!!!!!!!!!
    A film egyetlen súlyosabb melléfogásának a havas bolygón látható szörnyes vonalat értékelném. Minden idióta fordulatot, klisét és marhaságot felvonultatott Abrams abban az 5 percben: hősünket üldözőbe veszi egy kicsi, de nagyon gyors és félelmetes hangon üvöltő szörny, de elkapni természetesen nem tudja (2 láb vs. 4 láb), aztán hamar felfalja egy másik, sokkal nagyobb és még félelmetesebb hangon üvöltő szörny, és az üldözi hősünket tovább (hol a tökömbe láthattam már ezt???) aki egyértelmű, hogy sokkal gyorsabb és erőteljesebb lenne hősünknél, de elkapni az sem tudja őt. Viszont mikor már majdnem felzabálná hősünket, akkor idióta ultrafélelmetes „áldozatraüvőltéssel” még inkább húzza kicsit az időt egészen addig, amíg hősünk mentőangyala végre megérkezhet a semmiből és elriasztja egy kis szaros fáklyával az 5-6 méter testmagasságú, csupa száj, csupa éles-hegyes végtagú bestiát. KÖSZI! Tudom, ez a film nem a realitásokról szól, nade filmes jóízlés is van a világon. :)