[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Ong-Bak 2 (2008)
Nem, ez nem a Protector / Warrior King átnevezéses Tom Yum Goong, hanem a valódi 2. rész, amit Tony Jaa készített és anyagilag, szellemileg jól bele is bukott, de a film talán visszahoz annyit, amivel újból egálba kerül.
Sajnos még csak egy ótvar sz*r kamerás thai változat van belőle, feliratot ne is várjon még senki, szóval csak és kizárólag hozzám hasonló slo-mo csingcsung-geek hülyék keressék, mások inkább várják ki a jobb változatokat. :) Nem viccelek, tényleg rém rossz a minősége, vszleg analóg felvétel lett digizve és lekódolva, sztem egy átlagos mobiltelefon is jobb képet tudna produkálni, mint ez. :) Ez életem első cam-os filmje, de egyszerűen... muszáj volt látnom. :geek:
A film sztoriját csak nagyjából fogtam (nyelvi nehézségek, ugye), de így is kb. érthető volt. Az tuti, hogy nem az első rész folytatása, hanem teljesen más film, más karakterek és más helyszín, nem tudom, miért lett 2-es sorszámú. Az egész sztori a thai őserdőkben játszódik, valami félmodern, múlt századi környezetben. Egy kissráctól indul, akit rabszolgakereskedők fognak el és valami sárgödörbe dobják szórakozásul, ahol egy krokodillal kellene megküzdenie - puszta kézzel. Van ott valami komoly szemöldökű pali, aki egy kést dob le neki és ezzel végül győz, a pali meg kiszabadítja és elviszi magával valami titokzatos erdei táborba, ahol mindenféle lokál thai harcművészek élnek. A srác hosszú évek alatt kitanulja a kard, a kés és a puszta kéz használatát, meg közben megszelidíti az elefántokat is, és a nyammogásból valami olyasmi is kivehető, hogy ő valami kiválasztott. Felnőve (immár Jaa teljes életnagyságban) átmegy a "tornavizsgán" (egy kardos, egy muay, meg egy birkózó ellenfél), és aztán ő is beáll a rabszolgavadászok (?) elleni harcba. Innen nem mesélem tovább, vannak még mindenféle harcok, menekülés, gyerekkori szerelem felbukkanása, gonosz bossz, áruló kisbossz, kosárfejű (nem vicc! :) ) ninják, bossz-úhadjárat, estébé. :)
A képi világ normális minőségben biztosan penge lesz, a látvány a sok természeti képpel és közeli lassítással feltehetően pofás, bár a harcok nekem annyira nem jöttek be. Inkább a kardozós-késes vonal dívik, klasszikus muay thai-ból (egyáltalán pusztakezes cuccból) kevés van. Rendes felirattal feltehetően majd a sztorit is jobban lehet érteni, de valamennyire így is fel tudtam fogni a lényegesebb részeket.
Az imdb-n már egész jól áll, bár még csak nemrég kezdték vetíteni Thaiföldön, remélhetőleg pár hónapon belül máshol is megjelenik. Nem tudom, van-e már nemzetközi forgalmazó, de nem hiszem, hogy parlagon marad, szerintem a korábbi filmek alapján lesz rá jelentkező.
Osztályzatot nem adnék, egyelőre a képminőség túl erősen befolyásolna, az pedig nem lenne igazságos. Jobb változatban, érthető szöveggel feltehetően olyan 7-8 körül fog majd mozogni. :)