[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Batman: kezdődik!
Leszögezném, h régen láttam.
Christopher Nolan filmje teljesen új szemszögből közelíti meg Batman történetét. Míg Burton sötétté, azaz gótikussá tette a Batman filmeket, Nolan reálissá! A film középpontjában nem a karakter szuperhős mivolta áll, hanem annak emberi oldala is domborodik ki. Bruce Wayne egy ember a sok közül, mint mi, ÉREZNI IS! Legalábbis én tudtam vele azonosulni. Ugyanúgy magában hordozza sorsát, mint bárki más. Tud HIBÁZNI, bakklövéseket elkövetni, s ezért olyan emberi.
Nolan és Goyer forgatókönyvirók történetében Bruce, akit felemészt a bűntudat és harag, lassan elkezdi életre szóló küzdelmét a bűnözés ellen. Míg a szuperhősök tipikusan vállalják szereplői és hősi énjüket is, Bruce Wayne állandóan őrlődik két igencsak eltérő személyisége között, s közben titkát igyekszik minden áron megőrizni. Nolan Batman feldolgozása mint már említettem eltér az eddigi adaptációktól. A rendező forgatókönyvíró célja az volt, hogy egy emberközelibb karaktert hozzanak létre. És ez sikerült is, sokan egyetértenek, szerencsére! Éppen ezért a legjobb választás Christian Bale volt, mert a hős mindkét személyiségét fantasztikusan vissza tudta adni a vásznon. Egyaránt hiteles Bruce Wayne gyötrődő alakjának megformálásában, mint Batman vadállatias bőrében. Már az első percben mikor megjelenik a filmben, hihetetlen titokzatosság és szimpátia árad belőle, és ezt a jelenlétet egészen az alkotás végéig szinten tudta tartani. Egy szó mint 100: karizmatikus egyéniség.
Nolan filmjével egy új Batman korszak veszi kezdetét!!!!!! Erre csak ezt tudom írni, mint mikor a 300 c. filmben mondta egy hős spártai:D Magasan kiemelkedik az eddigi képregényadaptációk közül. Az első pillanattól az utolsóig izgalmas és fordulatos. A történet igen aprólékosan kidolgozott, s ez látszik is az alkotáson. A hangulata és képi világa fantasztikus, és a nagyszerű zeneszerzőpárosnak (James Newton Howard és Hans Zimmer) köszönhetően a zene is tökéletesen kifejezi a film drámaiságát. Simán Oscarra lehetett volna jelölni a muzsikusokat. Egyszóval zeneileg az egyik legerényesebb film!
A többi színészek is egytől egyig nagyon jól formálják meg a rájuk osztott karakter személyiségét. Batman segítőjét és hű inasát, Michael Caine alakítja, aki fantasztikusan játsza a visszafogott eleganciát és hangzik el szájából egy nagyon gyönyörű szlogen is! Morgan Freeman nem túl nagy szerepet alakít, de a színész itt is megcsillogtatja rendkívüli tehetségét. Egyedül Katie Holmes szenved csorbát a színészek közül! :D
Mondanom sem kell, h kasszasiker film. Kissé elfogult vagyok lehet, de ez a film számomra tökéletes! DVD-gyűjteménybe kötelező. Ja és ez csak az én tanácsom. Nem kell komolyan venni.
Értékelésem: 100%