1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Ramza
    Spoileres!!!

Na jó, úgyis van fél órám, amíg el nem megyek, úgyhogy leírom a gondolataimat, utána hétfőig lehet szanaszét szedni.
    A film tetszett, bár az első részt szinte semmilyen tekintetben nem tudta überelni (ez alól szvsz csak a zene képez kivételt). Mondjuk erre nem is nagyon volt esélye, mert nálam minden idők öt legnagyobb filmje között van az első (a többiek: Twin Peaks sorozat, Donnie Darko, Keresztapa, Gyűrűk Ura 1).
    Ami nem tetszett:
    - három dologtól tudok a falra mászni, a verekedésektől, az autós üldözésektől és a csöpögős romantikától. Ebből kettőt itt megkaptunk. Lehet (biztos), hogy iszonyatosan jól, nagy technikai színvonalon lettek megcsinálva, összerakva a verekedések, de a Jackie Chan és Bud Spencer féle faszságok szerintem a filmművészet legalját jelentik, számomra nézhetetlen mocskok. Az autós üldözés is szép volt, jó volt, de mi a fasznak volt ilyen hosszú?
    - túl sok akció: véleményem szerint nem sikerült megtalálni az egyensúlyt akció és történet között, sokkal több beszélgetés, sokkal kevesebb verekedés kellett volna bele.
    - nevetséges jelenetek: a száz agent Smith-es verekedés megalol. Mi a fasz szükség volt rá?

Ami viszont tetszett:
    - a történet csattanója, lezárása jó, a film után kb. egy órás tanakodással úgy érzem, hogy baráti társaságban sikerült is összerakni, értelmezni. Csak attól félünk, hogy a 13. emelet/eXistenZ poén fogják itt is elsütni: nem csak a mátrix világ a világban, hanem az emberek világa is. Kívánom ne legyen így...
    - a táncos jelenet: fantasztikus volt, nagyon bejött
    - ami sokaknak nem tetszett: a beszélgetések. Szerintem a film esszenciája a négy hosszú beszélgetésben rejlik (Tanácselnök :), franciás kancsó, Orákulum, Tervező). Ezek szerintem nagyon jól lettek megírva és előadva is. Nagyon bejött, ilyenből (és történetből, csavarból) kellett volna több.
    - a karakterek: cáfolva a hozzászólásom elejét, itt überelte még a film az első részt. Nagyon jól eltalált, egyedi, egyéniséggel bíró karaktereket sikerült beemelni a meglévőek közé! Szinte kivétel nélkül mindegyikük bejött.
    - tetszett a "középső rész" megoldása. Itt mindenki különálló filmként akarja értékelni a múvit, holott ez egy "átvezető rész". A nagy poénokat már ellőtték, a várhatóan hatalmas poén még hátravan - szerintem az átvezetést ez a rész megfelelően megoldotta.
    - és végül: a film végén egyre inkább kezdtem meggyőződni arról, hogy ez a film egy anime nyugati szereplőkkel, nem rajzfilm formájában elkészítve. Minden erre utal: a történetszövés, a karakterek, az egymás váltogató hosszabb akció és tömény beszélgetésjelenetek, az akciók megvalósítása, a film végi csattanók. Legalábbis én ezt éreztem.

Ennyi hát, lehet szanaszét szedni. Sok gondolatomat most biztos kihagytam, öszességében nálam 10-ből 8 pont a film.
    (nem olvastam át elküldés előtt, biztosan teli lesz hibával és magyartalan mondatszerkezettel :)