1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • sandor8206
    Silverado

Előre is kikötöm én szeretem a western-filmeket, J. Waynetől kezdve S. Leonéig, egy csipetnyi Costnerral és Clint Eastwooddal megöntve.
    Ez egy 1985-ös western-film, igazi "sztár"szereposztással. A rendező Lawrence Kasdan. Az összes karaktert nagyon jól eltalálták Scott Glenn, Dany Glover, Kevin Kline (elég meglepő egy westernben) hozzák a kötelezőt, jól játsszák az öregfiúkat ki-ki a saját stílusában, Kevin Costner itt még ifjonc és jól áll neki a suhanc szerep. Jeff Goldblum és Brian Dennehy is hozzák a "rossz" figurát. Történet bár sablonos én inkább azt mondanám, hogy tipikus westernes, szerintem talán ez az egyetlen műfaj ahol sose a történet számított (nézzük meg az igazi nagy klasszikusokat), a 4 barát akiket összehoz a sors összefog, hogy legyőzzék azt az embert aki mindent birtokol Silveradoban, még a seriffet is. Mindenkinek ajánlom aki szereti a westerneket, de ne spagetti westenre számítson vagy kőkeményre, hanem a későbbi Costneres és Nincs bocsánat dizájnal és stílusban, lightosabb kiadásban, igazi szórakoztató film. Nálam a célját elérte, remek film. Kár, hogy mostanában ez egy nem kedvelt műfaj, több filmet várnék, még ha közbejönne egy-két rossz azt is bevállalnám hátha akad majd újabb gyöngyszem. Nálam simán 10/8 (ami jó!!!!) de csak azért nem több, mert hát ebbe a műfajba alkotott S. Leone maradandóakat