1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Dynamic
    Na szóval.Mátrix 2.
    Bevallom kezdeti lelkesedésem után, kissé keserű szájízzel ültem be a moziba.Hogy miért?Pár fórumos kritika kellően elvette a kedvemet.Ennek ellenére pozitívan csalódtam.A film minden tekintetben tetszett.Erről egyelőre most nem is írnék, hanem előbb néhány kérdés-nem a film történetéről-akikre vonatkozik.
    1.Mégis mit vártatok?
    Már az első rész után megmondtam, hiszen várható volt, hogy ez más típusú film lesz.Míg az első résznél az egész film filozófiája ütött, vagy fogalmazzunk úgy ellőtték a poént, addig itt egy meglévő poénra kellett építeni, továbbvinni azt.Nyílvánvaló, hogy ennek nincs akkora pszichikai hatása, mint a semmibből előbukkanó újdonságnak.
    Bár az M2-ben is tudtak újdonságot mutatni.Aki utána olvasgatott az M2,M3 folytatások történetének találgatására azt nem érte váratlanul, továbbá ott volt a már említett "elvárás", ami miatt a film egyesekben-szerintem e miatt-nem tudott akkorát ütni.
    Lehet, hogy kicsit értehetetlen hablaty, de szerintem igenis lényeges a dolog pszichológiája...
    2.Mi nem tetszett a földalatti világban?
    Számomra ez is érthetetlen.Ha azt vesszük figyelembe, hogy ezek az emberek egy teljesen más világban élnek amit mi nem ismerünk, akkor honnan tudhatnánk(elvileg), hogy az életüknek az a formája röhelyes.Nekm például ezzel sem volt semmi bajom, sőt kifejezetten tetszett a tecno party-szex mix videoklipp.
    3.A párbeszédek sekélyesek és zagyvaságok?
    Volt egy-két kissé infantilis megnyílvánulás, de ettől eltekintve számomra ez is rendben volt.Volt benne ugyan egy pár kemény dió(például a vége felé, a Tervezővel való beszélgetés), amibe-bevallom-így elsőre beletört a bicskám, de biztos vagyok benne, hogy a film többszöri megnézése után új értelmet nyernek ezek is.A M1-be is volt egy két párbeszéd, vagy utalás, amit csak az ötödik megnézés után tisztázódott le.

Szal én teljes mértékben meg voltam elégedve a filmmel.Többször meg fogom nézni, mert az M1-nél is második megnézésre sokkal nagyobbat ütött, mint elsőre.Tetszett(az M1-ben), ahogy minden megnézés után újabb és újabb dolgokat értettem meg és vettem észre.Biztos, hogy az M2-vel is így lesz csak idő kell hozzá.
    Persze írhatnék még sok mindenről(pl az akciókról, ahol pár helyen szinte sírtam a gyönyörűségtől), de egyelőre ennyi.Én mindenesetre nem bántam meg, hogy megnéztem...