1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • sandor8206
    Múmia 3-A sárkánycsászár sírja

kicsit SPOILERES,ha egyáltalán beszélhetünk ilyenről amikor a sztoriból már mindent lelőttek az előzetesben(Sztori?Hol:-))
    Szóval az előzetesek alapján erre számítottam,0 sztori 100% látvány.
    Múmia film,de hol a múmia?(Agyagcsászár végig, király lett volna ha nem építi föl magát a lövések után,jól nézett ki ahogy leesett róla a cserép és alatta a rothadó hús)Az egész sztorit áttették Kínába, ezt mindenki tudja,aki valamit is hallott vagy látott a filmről, személy szerint semmi bajom,elfogadtam de jobban őrültem volna Egyiptomnak,de végül is jó ötlet egy kis változatosság még be is válhatott volna,ha jobb forgatókönyvírót vesznek fel.
    Szóval agy kikapcs,jött a film.
    A bevezetés szerintem nagyon jó lett,hozza az előző filmek mércéjét,Császár elátkozva, Rick és Evelyn otthon unatkoznak,fiúk pedig keresi a sárkánycsászárt-a (pecázós jelenet elég jó,az előző filmek humorát hozza),kötelező bevezetés letudva ,a sír megvan,Rickék is utaznak Shanghaiba, itt összefutnak Jonatannal és a fiúkkal,és egy kínai szépséggel, közben felébred a "múmia" is szóval kezdődhet az akció egy kis Shanghai "autósüldözéssel" és utána indulás a Himalájába .
    Eddig a részig szerintem simán hozza az előző filmek színvonalát.
    A Himalájá részt szerintem teljesen kihagyhatták volna, hegyestül,havastul (nem illet a filmbe) jetistül,sárkányostul,számomra a film közepe a leggyengébb láncszem.
    A finálé hozza az ilyen filmeknél szokásosat, nagy csatajelenet,CG. A zombi vs agyagkatonák kifejezetten jó ötlet volt szerintem, többet mutathattak volna belőle. Nagy hibának tartom ,hogy a végén a benti jelenetben hamar elintézik a Császárt(több időt kellet volna erre szánni ua. mint az első részben)
    Egyértelműen a trilógia leggyengébb darabja,a karakterek kidolgozatlanok, van egy pár jó poén mint az előző részekben, de párbeszédek 0,nem érezhető hogy egy család lennének,a szerelmi szál összecsapott. Az egyetlen + pozitívum számomra Michelle Yeoh karaktere és "játéka" őt nagyon eltalálták a szerepre. Jet Li mint a főgonosz(bárki eljátszhatta volna ,inkább húzó névnek szánták) nem elég erős,inkább csak egy járkáló robot.
    De nagy nagy + a látvány és néhány akció jelenet, ezek végig pörgősek és látványosak.
    A 2.rész grandiózusát vitték tovább, nem jól tették.
    Szóval azt kell mondjam mint film........phu10/3
    DE azt kaptam amire számítottam, remek közel két óra kikapcsolódást, észre se vettem és elrepült, szórakoztatott,végig pörgött. Szóval agyat ki és nézzétek meg,igazi popcorn mozi minden hibájával és erényével. Tehát simán a szórakoztatás végett 10/6 nem mindig van katarzisra szükségem, csak azért nem több mert Múmia 1. 10/9; Múmia 2. 10/7