1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Kaplan
    dö dárk knájt.

Kezdjük úgy, hogy nem vagyok nagy képregény rajongó, se mr.pókerember, se x-men, se batman, semmi. A képregény adaptációktól egyenesen rettegek. Olvastam véleményket ofkórz spoiler nélkül és igencsak felcsigáztátok az érdeklődésem a film által. A mai nap be is ültem egy kis moviezásra haverral. Az első ami szíven ütött : húsz(!!) perces késéssel kezdődött a film a moziban.

De visszatérve a filmre, ugye hát nagy elvárásokkal ültem be. A film nagyon jól nyitott jó kis akció, és kellemes 'beugró' színész Mahone ügynök. :D Az egész annyira szarkasztikus és keszekusza frappáns volt már az elején, hogy tudtam ez nem egy film a sok közül. Joker jelleme, elvei, szerepe, és alakítása már az elején magával ragadt. (Isten nyugosztalja Heath Ledgert) A film mint mostmár mindenki tudja kicsit átbillent az egyszerű akciófilmből a krimi-akció kategóriába. Örültem, hogy összetudtak hozni úgy egy 2,5 órás filme amiben egyszer sem éreztem azt, hogy üresjárat lenne, végig élveztem, tudott újat és újat mutatni. Ettől függetlenül ahogy visszaolvastam mennek itt a problémázások. Na már most akárhogy is nézem Batman képregényhős, az ember alkotta, nincs semmiféle realitás az öt körülvevő univerzumban. Miért ne lehetne olyan idétlen motort, vagy autót kitalálni neki amilyet akar a rendező? Nem volt tele a film akcióval, de épp elég volt. Nem vette el a helyet a szarkasztikus részektől, a mélyebb mondani valót hagyó mondatoktól. Lehet, hogy H.L. miatt is érezzük Jokert előtérben, de az is biztos, hogy az ő színészi játéka nélkül a film leesett volna abból a kategóriából ahova most teszik az emberek. Ezer meg egy momentumot tudnék mondani ami odabaszott tőle, az ahogy elmondta mit gondol, amilyen játékokat űzött. Mindegyik a helyén volt. Nem akarok nagyon belemenni a különböző jelenetekbe mert volt még aki nem látta valószínűleg a filmet. Tetszett az is, hogy próbáltak rágyúrni az ember mivoltára, hogy egy ilyen helyzetben tud mindenki jól gondolkodni, még a legutolsó mocskos bűnözők is). Káoszt ilyen élethűen pedig még csak nagyon kevés filmben láttam.
    A film pazar volt, Joker zseniális, de korszakalkotónak nem mondanám. (Igen, mielőtt valaki nekem ugrik, ezért kap egy egész minusz pontot.)

9/10