1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Riddick21
    Demolition Man - A pusztító

Természetesen nem először látom, de muszáj néha!
    Hatalmas film, remek forgatókönyv, kellően pörgő és szórakoztató cselekmény, nagyon jó és betaláló poénok, jó Snipes, még jobb Stallone. Ami kiemelkedő, az a fényképezése, tanítani kellene, már az első percekben tisztán kivehető, hogy a film egyik legerősebb vonala.
    Ami nem stimmel, az a rendezés és a látványterv, utóbbi egyszerűen túl snassz. Valahogy olyan érzést kelt, mintha meg akarták volna oldani gyorsan az egészet és ez kerekedett belőle, nem elég egyedi, bár a rendőrautók és egyenruhák egész jók lettek.
    A rendezés meg elég gány: néha nagyon nincs ritmusa a filmnek, ill. a koncepciója sem az igazi: ha egy kicsit a cselekményben és az erőszak terén komolyabban venné magát, a poénok is sokkal nagyobbat ütnének.

Mindenesetre nagy királyság, szintén bizonyos időközönként kötelező darab, akárcsak az Indy I., vagy éppen a Die Hardok. Instant classic

7/10

The Golden Compass - Az arany iránytű

Fúú.. Tegnap éjjel néztem, fantasy-mese-gyerekfilm, szerintem jóféle, csak egyetlen egy gond van vele, viszont az rohadtul nagy: totál érthetetlen az egész. Illetve nem, mert ki lehet hámozni belőle a lényeget, de egy nagyjából 100 perces filmbe annyi mindent zsúfoltak, hogy úgy éreztem, ez egy fantasy sorozat második évadja előtti összefoglaló arról, hogy mi történt eddig.
    Egy másik/párhuzamos univerzumban járunk, vannak itt beszélő állatok, akik ráadásul a gazdáik lelkei, különböző, totál megtippelhetetlen motivációval bíró csoportok és szereplők, akik egyszerűen csak úgy belecsöppennek a történetbe, nincsenek, aztán már vannak és onnantól őrült vehemenciával harcolnak a jó vagy éppen rossz ügyért.
    Az egésznek az alapja nyilván valamiféle anyagi korlátozás, ami miatt ez nem lehetett egy két felvonásban előadott, darabonként 3 órás fantasy eposz, de a dolog nem jött be: a Gyűrűk Ura trilógia sikereit bezsebelő New Line Cinema belebukott ebbe a filmbe, amit egyáltalán nem csodálok.
    Mivel ugyanis gyerekfilmről van szó, így a célközönség nem kérdés, de ki van zárva, hogy ezt egy nem génmanipulált kölyök levágná elsőre, ami nem feltétlenül jó.

Ezen kívül minden oké, karakterek rendben, ötletek jók, van benne egy kis varázs, ami miatt magával ragad úgy, ahogy anno a Karib tenger kalózai is tették mindezt, igazi mesefilm, jóféle tényleg. Csak éppen túl kusza.
    Nyilván a könyvet is olvasni kellett volna, de kétlem, hogy mentené a menthetőt, mert erre akkor sincs bocsánat, 2 percenként kapkodtam a fejem, hogy WTF?

6/10
    Kár érte.