[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
In The Name Of The King (2007)
Jesszum Pepi, hát ez kész! :) Boll mestertől eddig csak töredékeket láttam, ez volt az első film, amit végig is néztem. Hogy jó, vagy rossz döntés volt? Fene tudja. A film szórakoztató, de pont nem azzal, ami akar lenni. :)
Fantasy, bevallottan GYU-vetélytárs varázslókkal, monstre jelenetekkel, hősiességgel, stb., de nagyrészt nevetségesen gagyi az egész. Az ork-pótlék krug-ok hihetetlenül bénák. A király szerepében Reynolds unottan, pusztán a pénzért hozza a kötelezőt, semmi több. Szegény Ray Liotta próbál hűdenagyon gonosz lenni, legalább az igyekezete dícsérendő. Statham... az Statham, mint minden filmjében. :) Ugyanaz a cool figura, mint a Szállítóban, csak pisztoly helyett karddal és bumeránggal (!). Ron Perlman és Rhys-Davies... nem találok szavakat. Ennyire szükségük volt a pénzre, vagy mi a túró? Az erdőben élő amazon-Tarzanok (rendezőnk kedvenc Loken kisasszonyával az élen) döbbenet sz*rok, a jeleneteiken nem lehet nem röhögni. :)
A sztori - amely egyszerű, mint a faék - kisebb-nagyobb bakugrásokkal halad előre, miközben a szereplők kurta, párszavas párbeszédeiből kiderül a háttér is. Gondolom, nagyon titokzatosra azért vették, hogy a "döbbenetes fordulatok" lenyűgözzék a nézőket, kár, hogy kb. öt perc után pontosan lehet tudni, hogy kinek milyen szerepe lesz még és a "titkok" mindegyikét ki lehet találni különösebb erőfeszítés nélkül is. Valószínűleg ezért van az, hogy bizonyos szereplők egyszerűen a film folyamán eltűnnek a képből, minden magyarázat nélkül. :)
A történet mondjuk egy középsz*r fantasy regényben elmegy (adtak már ki hazánkban ennél sokkal rosszabbat is), filmre is vihető, sőt, megkockáztatom, hogy még a D&D filmnél is jobban sikerült ez az alkotás (jó, csak egy hajszállal, bár azt felülmúlni nem nehéz), de közel sem GYU kategória. (És nem, nem vagyok GYU-s.)
Pozitívumok: van pár egész pofásan megkoreografált jelenet (főleg a végén). A fekete parancsnok képzett küzdősportos, az rögtön látszik (megnéztem az imdb-n is, tényleg az, bár inkább amerikai focistaként ismert). Egy-két CGI effekt egész jó (a füst-teleport nekem tetszett). Leelee Sobieski-nek szép arca van. :)
Összesen négy? Akkor legyen pont 4/10. :)
I Am Legend (2007)
Erre is ma kerítettem sort és tetszett is, meg nem is. Az üres, a természet által lassan visszahódított New York nagyon pöpec, a film kb. első órájával együtt, utána már nem tetszett annyira. Pl. a lemásolt autócsapdás trükk szerintem nincs összhangban a többi eseménnyel. A végével nem volt semmi bajom, az üresség, a magányosság, a kötöttségek elvesztése, valamint a szérum megóvása szerintem is megmagyaráz mindent.
Legyen mondjuk 7/10.