[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Black Sheep (2006)
Kész, szétröhögtem magam rajta. :) Aki ismeri pl. PJ korai munkásságát, az nem lepődik meg a filmen, ugyanolyan új-zélandi baromság ez is. Tetszett, no. :) 7/10
The Bourne Ultimatum (2007)
Mindkét korábbi rész nagy kedvencem és ebben sem kellett csalódnom. Mesterien rakja össze a hiányzó részeket a korábbiakkal, minden a helyére kerül, és a második rész utolsó két jelenete (moszkvai eltűnés + Landy felhívása) közé is nagyszerűen, szinte hézagmentesen sikerült beilleszteni a harmadik rész első óráját.
Méltó lezárása a trilógiának. 9/10
Die Hard 4 (2007)
Jó volt, szép volt, tkp. tetszett, de nem volt annyira DH-s, mint vártam. Nem a káromkodások hiányoztak, hanem az, hogy McClane sokszor inkább a saját megfeszített (akarat)ereje és a bevállalós csökönyössége miatt ért el sikereket, mintsem a puszta vakszerencse miatt. A túlzások nagyon nem hiányoztak (pl. azért a repcsis jelenetért kifejezetten kár volt), bár szerencsére pozitívan is csalódtam: a geek figura nem volt annyira geek, mint elsőre tűnt, valamint a technoblabla is teljesen logikus és hihető volt (IT/adatbázis szakemberként nagyon sokszor bosszant a filmekben a halandzsa, valamint a monitorokon feltűnő kép, meg a billentyűzet verése közötti teljes differencia, de itt tkp. a helyén volt minden). Egy karakter nem tetszett: "természetesen" a Timothy Oliphant alakította főgonosz. Súlytalan, erélytelen, nevetséges, semmi karizma nincs benne. Szvsz Hitman-ként sem lesz túl meggyőző.
7/10
Továbbiak, csak tőmondatokban:
- Exiled: Johnny To film, sok tekintetben hasonlít a The Mission c. klasszikusra (még a gárda is ugyanaz, bár a sztori más). 8/10
- Grindhouse: Mindkettőt eluntam kb. 15 perc után, beletekertem, aztán selyemzsinór...
Mára ennyit belőlem. :)