[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Az utolsó este
Előre leszögezem, mind mind saját vélemény és érzés lesz. Miért mondom? Mert eddig lényegében csak jót olvastam e filmről, itt az sg-n is. No, hát szerintem ez nem volt jó film. Végignézhető, legondolkoztatja az embert az életéről, hogy talán nem kéne minden hülyeségbe belefolyni. De ennyi. Hja meg értelmetlenül sokat mutogatják az amerikai százlót, az akkor még frissen ledőlt WTC torony helyét, a más bőrszínü bevándorlókat és Bin Ladikot. A film egyeltalán nem ezekről szól, csak hát a merénylet után még a filmnek is meg kell mutatnia mekkora nagy amerikai. Persze a bevándorlók lehülyézése után a főhős szomoruan néz rájuk, hisz mégis csak amerikához tartoznak ők is, és 7 évre bizony bucsúzni kell tőlük.
A történet nem más mint egy ember utolsó napja mielött bevonulna a börtönben. Ennyi és semmi több. Még csak meg sem ismerhetjük a nőcsábász, kivülről rideg, de valjóban nagyon is meleg szívü, barátját féltő embert, a félénk, nőtlen, nem túl vonzó kiskorú lánykához vonzodó pasit (no azt a kislányt én is eltudnám képzelni magam mellett. Ő volt az Xman-ben is ugye?), a szerető portoricói leányzót és a sok hülyeséget csináló, de miután lebukott már mindent megbánó főhőst sem úgy igazán, csak felszínesen.
Valamint kicsit nehezen tudom elképzelni, hogy egy drogüzért csak igy engednek futkosni NY-ban, és a lelkiismeretére bizni hogy vajon megjelenik e majd hétfőn reggel 8 órakor a börtön kapujába, hogy bevonuljón 7 évre köcsögnek a pokol mélyére.
Szóval végig lehetet nézni, de őszintén, találhattam volna jobb időtöltést is. Hja, és a vágás sem jött be túlzottan, a magyar szinkronról nem is beszélve. Hát az valami borzalom lett. Ha a szinkront nem nézem a film olyan 10/5. Ha a szinkront is, akkor erősen gondolkodom hogy 4 vagy 3 pontot érjen.