[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Apocalypto
Na megvolt! Hát... sztem jobb volt mint a Passió. De igazából semmi extra. Voltaképp egy teljesen tipikus hollywoodi akció-kalandfilm maja köntösbe bujtatva, Gibson fűszerezéssel.
Sok ellentmondásos dolog volt benne. Pl kicsit próbált dokumentarista vonalat behozni a film, ennek ellenére teljesen komolytalan jeleneteket láthattunk.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A nyakig érő hihetetlen erős sodrású vízben simán elbandukolnak, vagy a csávó sebesülten lefutja a jaguárt
De az is nagyon zavaró, hogy ezek ugyebár maják, meg minden, de az egész mégiscsak olyan, mint ha ma játszódna. A színészekről ordít, hogy színészek. Nem a játékukkal volt a baj, inkább magával a sztorival és a rendezői utasítással. Aztán persze ott van az is, hogy ős maja nyelven beszélnek, ugyanakkor olyan dialógokat hallhatunk, mint bármely más tucat iparosfilmben. Mindenki magasfokon míveli a harcművészet minden csínját-bínját, ráadásul képesek agyi koncentrációval átmenni bullet-timeba, és apró fejbiccentésekkel kikerülni a hátulról érkező nyílvesszőket.
A maja nagyvárosos rész volt számomra a legrosszabb, kicsit unalmasnak is találtam és nem is volt túl hiteles. Az utána lévő fejlemények azonban lekötöttek, kellőképp izgalmas volt, de csak a normál "kötelező" szinten.
Ja hogy durva-e a film? Őszintén szólva nem. De azért itt is éreztem néhol, hogy "felesleges", de lenyeltem, lassan már kezdem megszokni Gibsontól.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A szívkivágós rész viszont teljesen hatástalan volt. Nemrég szó is volt a Végzet templomáról, ahol megvédtem az Apocalyptoval szemben, hisz más a csomagolása, de itt szinte majdnem ugyanazt éreztem. Tényleg picit komikus volt. Azért egy szívkivágást sokkal borzalmasabban le lehet festeni, nem mintha hiányoltam volna, de hát ez Gibson asztala. :-)
Nos összességében mi a véleményem? Igazából nem bántam, hogy megnéztem, jól esett mozizni és kellően hozta számomra az akció-kaland feelinget. Úgy is mondhatnám, hogy korrekt iparosmunka! Viszont teljesen más, mint amit előre vártam. Nem az a "sokkoló akarok lenni" dráma, viszont az is lehet, hogy véletlen lett ilyen és Mel Gibson nem ilyet szeretett volna. No de sebaj, nálam így működött és őszintén szólva jobban is örülök neki.
5/10 (gondolkoztam a 6 ponton, de túl vegyes a film ahhoz, hogy annyit adjak neki)