[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Ramza #2653 Ne gyilkoljátok már egymást :)
A 28 nap...-ról az első pillanatban gondoltam, hogy megosztja majd a nézőket. Szerintem minden idők egyik leghangulatosabb horrorja, de amikor néztem, akkor a közönség kb. negyede kiment előadás közben - ilyet eddig egyetlen filmnél láttam csak (LOTR-FOTR). Nehezen emészthető, "súlyos" mű, nyilván nem tetszik mindenkinek - nekem nagyon tetszett.
Amúgy nem értek egyet azokkal a véleményekkel sem, amik ennyire leszólják a Ring-et. Természetesen szerintem sem mérhető pl. a 28 naphoz, de nem is a tucat tinihorrorokkal van egy szinten. Annál azért jóval tartalmasabb alkotás - mondjuk én már régebben ismertem a japán eredetit, úgyhogy túl sok újat nem mutatott - a történetszövése eléggé átlagos, de szerintem vannak benne olyan ötletek, ábrázolások, amik egy kicsit az átlagos, középszerű horrorok fölé emelik. Nem lesz belőle klasszikus, de bár legalább ilyen színvonalú lenne minden horror.
Ha már pontozósdit játszunk, akkor 28 nap 9/10, Kör 7/10 - előbbi egy kicsit le-, utóbbi egy kicsit felkerekítve :)