1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • PetruZ
    16 Blocks (2006, http://imdb.com/title/tt0450232/)
    Richard Donner és Bruce Willis. Két név, amelynek hallatán tódulni kellene az igényesebb akciófilmek kedvelőinek a mozikba. Ez a film mégsem lett nagy siker, sőt, pénzügyileg bukta lett, és a kritikák sem áradoztak róla. Én sem fogok túlzottan... bár egyáltalán nem rossz film. Csupán iparosmunka, a jobbik fajtából. Ahogy a profi színészek (egyet leszámítva) és a profi rendező két kávé közben lezavarja, rutinból.
    Minden adott: lecsúszott, piás, sánta, vén zsaru, akire a legócskább feladatokat bízzák - kipipálva. Egy egyszerű feladat: elkísérni egy jelentéktelen rabot a törvényszékre vallomást tenni - kipipálva. Tizenhat háztömb a távolság, több, mint két óra áll rendelkezésükre, ugyan mi baj történhetne? Eegen, azért nem ilyen egyszerű a helyzet: valaki baromira meg akar szabadulni a tanútól - kipipálva. És innentől kezdve két óra rohanás, kergetőzés, túszejtés, autós üldözés következik - kipipálva. Itt-ott legyen pár csavar is - kipipálva. Akkor mi a baj? A film valahogy mégsem áll össze. És még csak nem is Mos Def-fel (ő játssza a rabot) van a baj. Az előzetes kritikák alapján tőle rosszabbra számítottam, de tkp. hozza azt, amit elvárnak tőle: nagydumás feka, kisstílű bűnöző, egy jelentéktelen valaki, aki belecsöppen valami komoly dologba, amiért néhány rendőr ölni is hajlandó. Ráadásul nem is ő a "kötelező" mókás pali, ilyen ugyanis nincs a filmben.
    Ahogy mondtam: a film profi rutinmunka, profiktól, akiknek ez a szakmája. De sajnos semmi több, semmi plusz nincs benne.
    Értékelés: 7/10