1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Blasta
    Sziriana
    ----------------
    nem pontoznám

Ritkán ülök be úgy filmre, hogy nem tudom miről szól. Ilyenkor általában rendező vagy főszereplők miatt választok úgy, hogy nem tudok a filmről semmit. Eddig nem csalódtam, most sikerült.

Stephen Gaghan anno a Traffic-kel számomra nagyot alkotott. Tetszett a film hangulata, mondanivalója és főleg a színészek játéka.
    Ez a film egy Traffic 2 akar lenni. De nagyon nem sikerült a Traffic-et megütnie. Igaz teljesen más témával foglalkozik (Olajtéma, gazdasági-politikai érdekek, történések, összafonódások), de számomra legalábbis tökéletesen érdektelenre sikerült.

A traffic párhuzamos történetei, a karakterek jelleme mind sokkal színesebbek, érdekesebbek voltak mint a sziriana-ban láthatjuk. A film mellőz mindenféle feszültséget, ráadásul 1 órán keresztül még csak nem is sikerült felfognom mi köze van egymáshoz, illetve a történethez az egymástól látszólag teljesen különböző történeti szálaknak. 1 óráig szétúntam magam, rövid és érdektelen jeleneteket láttam, amik miatt lekezdtem forgolódni a székemben.

A film második felében már nem forgolódtam, hanem bóbiskoltam...
    Ilyen nagyon régen esett meg velem. Azon gondolkoztam, hogy kimegyek, bár nem szokásom. Gondoltam megnézem az amúgy teljesen kiszámítható "végkifejletet".

A szereplőválogatást sem értettem. Clooney semmi extrát nem nyújtott a titkosügynök szerepében, ráadásul kiábrándító is a fizimiskája, szószerint idegesítően szarul nézett ki, már magához képest. Nem ilyen karakter megformálása miatt bírom Őt, az biztos.
    Matt Damon kiválasztása a svájci pézügyi tanácsadó cég kolléga szerepére meg kimondottan rossz volt, tökéletesen nem illett a szerephez, bár Őt is tehetségesnek tartom, de ebben a filmben nulla amit hozott és oda sem illett.

A többiek "elmennek".

Szal sztem hagyjátok ki. Se katarzis, se új világszemlélet, se apró titkok feltárása nem történik a filmben, kb. annyi mintha bekapcsolnánk a hiradót. Sajnáltam, hogy beültem rá...