[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Lipi1980 #21191 Tegnap megnéztem a Visszfordíthatatlan (Irreversible) című francia filmet!
Hát mit mondjak? Olyan volt, mint egy elég durva rémálom!!!!
A történet nem is volt túl komplikált, csak ez a Gaspar Noé olyan firnyákosan furmányos módon megcsavarta a dolgot, hogy a filmet a történet végén kezdte, és visszafelé haladva egy idilli kezdzőképpel fejezte be. Aminek szerintem (optimista befejezés hatását akarván kelteni) nem volt túl nagy jelentősége, mivel ha tudod, hogyan végződik a történet (ami nem túl optimista), akkor semmi képpen sem tudsz felállni a film végén, hogy megnyugszik a lelked, stb.
A filmen mindamellett érződik a "francia" kezek munkája (ha valalki látta a La Haine <Gyűlölet> c. filmet, annak nem kell bemutatni, hogy mire gondolok francia film alatt), amit biztos nem csak én érzek ki belőle. A film egyes jelenetei olyanok, hogy az én horrorhoz szokott erős idegzetem is megborzongott rajta. Pl.: amikor a "Rectum-Végbél" nevű buzibárban elkapják az egyik faszit, akit (miután kitörte a főszereplőnk kartját) a havercsávó egy poroltó készülékkel rendesen helybenhagy; vagy amikor a (szerintem gyönyörű színésznő) Monica Bellucci-t egy sötét kihalt undorító aluljáróban jól megerőszakolják, és még meg is verik. Aki szereti Monica-t, annak ajánlom ezt a jelenetet átugrani, mert elég brutality! Szóval ez a visszfele dolog eléggé bejön nekem!!