[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Star Wars Episode III - Revenge of the Sith
Feldolgozás alatt.
Mindenképpen megnézem még párszor, hogy minél objektívebben pontozhassak.
Nagyon vegyes érzelmek kavarogtam bennem a film első 2 órájában. Fáradtan érkeztem a moziba, biztos ez is közrejátszott abban, hogy képtelen voltam rendesen odafigyelni a borzasztóan gyors akcióra, ami a film nagy részét uralja.
Iszonyú sűrű. Nagyon sok a történés, inkább 3, 3.5 órába fért volna el a cselekmény, rendesen kibontva, nem ennyire kapkodva.
Egyelőre az van bennem, hogy az összhatás nagyon jó (az ÖSSZhatáson a hangsúly), mert
Spoiler!!!
Anakin harca Obi-Van-nal, illetve annak végkimenetele minden elképzelésemet felülmúlt. Iszonyatosan sajnáltam, rettenetesen nagy hatással volt rám, ahogy Obi-Van lekaszabolta (bár nem igazán értettem, hogy miért volt ilyen rövid a harc, és miért állt vesztésre Anakin), a hamuban visszacsúszott a forró lávába, meggyulladt a lábcsonkja, és ordított a fájdalomtól. Nálam ez a jelenetsor fordított egy akkorát a filmen, hogy elfeledtem minden problémámat az alkotás addigi részével, magam is ledöbbentem. Nem számítottam rá, hogy ennyire keményen megmutatják a dolgokat. A záró jelenetek is szenzációsak, ahogy 'összerakják' Vader Nagyurat, az első levegővétel, a Halálcsillag-kezdemény mind iszonyat király.
/Spoiler!!!
Szóval nincs pontozás, majd lesz talán, de nagyon nehéz dolog.
Szépen nézzétek meg, főleg az ÉNE korosztályom, illetve afelett, továbbá az esetleges pisis kis nyikhaj rajongók is, htx.