[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
The Machinist
------------------------
7/10
Chrisian Bale-lel szemben elfogult vagyok, hisz mikor először láttam a Shaft-ben, azt mondtam magamban, hogy "ebből a köcsögből még lesz valami". Új arc volt és nagyon stimmelt arra a szerepre.
Csak ezután láttam a már korábban forgatott Amerikai Pszihó-ban, amiben aztán tényleg lubickolt a szerepében.
Azért vagyok elfogult, mert a sejtésem beigazolódni látszik, egyre komolyabb szerepekben láthatjuk, és külön meglepő volt, hogy a "nyálas tenyérbemászó milliomos seggfej" profilból bizony már-már túl hitelesen is lépett ki.
SPOILER!!!!!!!!!!
A machinist-ben egy olyan álmatlanságban szenvedő gépészt játszik, aki a betegségéből kifolyólag kezd furcsa dolgokat látni, átélni plusz napról napra kisebb a súlya.
Nem tudom, hogy volt képes ekkora súlyvesztést produkálni a szerep kedvéért, de le a kalappal előtte!!!!
Ráadásul a fizimiskájából adódó macsó megjelenése is totálisan átváltozott a film kedvéért.
Maga a sztori nem egy csúcs, a végén levő csattanó sem éppen sokkoló és már-már kiszámítható, de minden esetre érdekes a film és azért durvább, véresebb katarzisra számítottam.
Ha nem lennék elfogult a fősz.-vel kapcsolatban, csak HAT pontot érne a film, tehát az objektív véleményem:
6/10