1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • PetruZ
    Ichi, The Killer (2001, http://imdb.com/title/tt0296042)

Japán, Tokió, Sindzsuku, a japán (al)világ legótvarabb környéke. Valaki eltünteti a nagyhatalmú Anjo klán vezetőjét, miközben az a nőjével hetyeg. Anjo jobbkeze, a fékeveszett brutalitású szado-mazo Kakihara kegyetlen hajszát indít eltűnt főnöke iránt, és eközben nem kímél senkit. Kínzási módszerei mellett a derék spanyol mesterek mind elbújhatnak...
    Eközben megismerkedünk egy zavarodott elméjű fiatalemberrel, aki - látszólag - a világ leggyámoltalanabb és legelveszettebb figurája, de ha bántják, erőszakoskodnak vele, nos, akkor csak egy ideig tűr, utána kitör belőle az idegbeteg, a full szadista állat és akkor kő kövön nem marad. Az ő neve: Ichi.
    És végül van három kínai figura, akik mind-mind különös perverzióknak hódolnak, ugyanakkor egy csapatként takarítják el az Ichi után maradt szétvagdosott, darabokra tépett tetemeket. Látszólag parancsra cselekednek. De vajon ki utasítgatja őket? Egyáltalán - utasítják őket?... Egyikük mintha hatalommal bírna Ichi őrülete felett. Legalábbis azt hiszi...
    Ez az alapfelállás és a jó kétórás (a vágatlan változat) film e három szál körül bonyolódik. Közben gyorstalpaló kínzómesteri és okleveles szadista tanfolyamon veszünk részt - némi szexuális perverzióval és "drug content"-tel fűszerezve - amelynek során többször is szembesülni fogunk egy jó adag, jobb-rosszabb trükkökkel megvalósított, néhol nevetséges, néhol hihetetlen brutalitású, de mindenképpen (gyomor-)felkavaró vizuális élménnyel. Ichi külön dícséretet érdemel: a színész arca félelmetes, úgy táncolnak rajta a gondolatok és a csupasz érzelmek, hogy simán elhisszük neki, hogy komplett dilis, aki borotvaélen táncol az őrület és a szadizmus szakadékai között. És ne feledjük el azt sem kiemelni az érdemei közül, hogy kettő ember maradványaival is képes egy luxus hotelszoba minden egyes négyzetcentiméterét maradéktalanul beteríteni... Aztán az is jó, hogy szagot még nem képes exhalálni a digitális média, különben ritka "csemege" lenne pl. az olajjal locsolt, kampókra felaggatott férfi... Huhh, el ne felejtsem: a filmben nőket és gyerekeket is bántanak. Sőt... Szerintem aki látta, annak örök emlék marad az a jelenet, amikor Ichi kinyírja az iszonyatosan összevert arcú prosti futtatóját, majd ártatlan babaarccal közli a nővel, hogy "most már minden rendben lesz, mostantól én foglak verni"...
    A sztoriról nem írnék bővebben, meg túl sok spoilert lőnék el vele, ami nem lenne egészséges. Mindenki nézze csak meg és jöjjön rá maga, hogy ki kicsoda. Bár sztem a film legvége simán beférne Vágónál a 40 milliós kérdéscsoportba is, mert pl. én sem bírtam igazából összerakni, hogy most mi van.
    Ettől függetlenül mindenkinek ajánlott a film. Nem kell Oldboy-i mélységekre és drámára számítani, az Ichi annál jóval felszínesebb, de legalább ugyanúgy nem is köt alkut a "politically correct"-ség érdekében és fel mer vállalni bármit, ami csak filmre kerülhet. Hogy ezt pusztán polgárpukkasztásként, vagy ész nélkül összehányva, vagy gondos elrendezésben tálalja?... Nos, ezt mindenki döntse el maga.

Értékelés: 7/10 (volt néhány nagyon gagyi trükk, ami inkább nevetséges volt, mint gyomorforgató)