[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
80 Days Around The World (2004)
Hát, Jackie papa, szerintem ideje nyugdíjba vonulnod és átadni a stafétabotot a többieknek. Valami rettentően vérgyenge és halovány, amit itt produkálsz. Nem vagyok véresszájú Verne-b*zi, aki szószékről fröcsög a hihetetlen méretű hamisítások ellen (bár a könyveit nagyon szeretem, és még most is le-leveszem a polcról egyiket-másikat és elolvasom újra), de ki kell mondjuk: ez a film önmagában még viszonylag tűrhető is lenne, ha te nem lennél benne. Csak mondjuk egy együgyű csetlő-botló inas. Egy Buster Keaton figura. Vagy inkább Chaplin, hogy történethűek maradjunk. Talán azon többet is nevetnénk. Lelassultál, a poénok nagyon bénák és a trükkök sem az igaziak már. Pláne csúfos látni, hogy a verekedős jelenetekben mennyire félremennek a svungok, és hogy az ütésekbe mennyire "belefeküdnek" a színészek. Néhol olybá tűnik, mintha a felvétel előtti utolsó koordinációs egyeztetés lenne bevágva a filmbe és az eredeti valahogy elveszett. Vagy az is ugyanilyenre sikerült? Az az ötven év, csak ötven év, nem lehet letagadni. Mindegy, felejtsük el és hogy lásd, mennyire tisztellek, inkább megnézzük ma este az egész pofás és vicces Balhé Bronxban-t, jó?
Azért szólnék pár pozitívumról is:
-A francia leányzó afféle kacsából hattyú, aki vhol félúton ragadt, de már közelebb a végső stádiumhoz. Nem olyan ronda, hogy szétfikázza az ember, de szerencsére nem is valami feltuningolt szexuális atomvillanás. Kedves, habókos, szertelen, romantikus, ütődött. Szóval olyan... francia. :)
-A normál tájak gyönyörűek. Az agyon-cgi-zett tájak giccsesen undorítóak.
-Akadt egy-két haloványabb mosolygásra késztető poénbuborék is.
-És végül, de nem utolsósorban: Arnie papa a film fénypontja, ez tuti. :) Azért a tíz percért érdemes kivárni a film első harmadát. Utána nyugodtan ott lehet hagyni, el lehet menni meginni egy kávét és bedobni egy salátás szendvicset, mivel nincs több semmi érdekes... úgy kábé a végéig, ahol feltűnik még egy-két jó fej pár másodperc erejéig (pl. John Cleese, a tipikus angol bobby :) ).
Értékelés: 4/10