1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • PetruZ
    Na, éppen most néztem meg az új Punisher-t is. Hát, olyan szódával elmegy kategória, de emlékeim szerint a Dolph Lundgren-féle változat mintha egy csöppet jobb (értsd: akciódúsabb és kegyetlenebb) lett volna. Régen láttam, igyekszem csekkolni, szóval most csak önállóan ezt értékelném.

Azt, hogy az alapsztorihoz hozzányúltak, nem tartom nagy bajnak. Az eredeti ugye, elég régi és ott Castle családja vietnami volt, és a háború alatt pusztultak el. Castle maga is veterán. Érthető, hogy nem lenne igazán jó egy harminc-negyven évvel ezelőtti történetet újra előrángatni és újra 'nam-os klisékkel dobálózni. Szerintem ez az új alap jól sikerült; egyrészt kellően hiteles is, másrészt igazából tartalmában sem tér el az eredetitől.
    Ez a színész, mint a Pusztító, hát... :fejvakar:. Nem egy kigyúrt állat, az igaz, de talán nem is baj. Széles a mellkasa és a halálfejes póló jól feszült rajta, és a pozőrködéshez ez is elég. :) Sokat nem is kellett kijátszania magából, a szerep sem az a
    "méj" és "komoj" lelkitusáktól gyötört hős, de valahogy nem éreztem azt sem, hogy a figura az, akit a képregényekből ismerhető. A piálás pl. újszerű volt, ilyesmire nem emlékszem. Ez a Punisher nem teljesen az az alak volt, akiről elhitted, hogy bármit megtesz és közben sz*rik mindenre. Aki ismeri és olvasta a "Punisher Kills The Marvel Universe" c. szédületes képregényt, az talán érti, mire gondolok (bár az már a ló tulsó oldala). :) Igaz, ha lesz folytatás, lehet, hogy a karakter ezen oldalát is látni fogjuk.
    Magával a sztorival viszont nem nagyon vagyok megelégedve. Elég laposnak tartom, amelyben a történések az első perctől az utolsóig kiszámíthatóak. Semmi váratlan dolog, semmi csavar, minden a jól kitaposott és bejáratott klisék szerint működik (még az asszony és a meleg fickó bemártása is). Valahogy olyan sokat fogtak, keveset markoltak érzésem van, mintha egy csomó dolgot meg akartak volna mutatni, de emiatt széthullott az egész. Annak viszont örülök, hogy nem lett nyál benne. A képregényekben Punisher itt-ott rövid időre összejön (mondjuk inkább új, hogy összejövöget, összefut, mert action nem nagyon van) pár nővel, de ezek legtöbbje elárulja őt, a maradék meg meghal, vagy eltűnik a süllyesztőben. :) Az a két idióta meg... hát, elmegy kategória. Szerencsére az idétlenkedés éppencsak észrevehető, inkább csak két szerencsétlen looser-t láthattunk. A szép szőke néni meg szép is volt, meg szőke is volt, kellemesen is domborodott, de kb. ennyi volt a szerepe is. :)
    Maradjunk annyiban, hogy nem az év filmje, de nem is akkora bukás, mint vártam. Kap mondjuk egy 6-ost.