1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • PetruZ
    Torrente
    Kevéske spanyol filmművészeti (vagy művészfilmi? eldönthetetlen... :) ) lemaradásomat igyekeztem pótolni és pár perccel ezelőtt néztem meg ezt az... izét. Nekem főleg az eleje tetszett, mikor apróbb kis jelenetekből kiderülnek Torrente hétköznapjai. A közepétől kezdve többnyire jönnek a szokásos vígjátékos bénázások, de azért a kölykök szerepeltetése újszerű volt, pláne, hogy mindhárom milyen hülye módon hal meg, meg mennyire amatőrök voltak. "Legújabb technika", persze; akkora volt az a lehallgató berendezés, mint egy vasaló... ;) Bár azt nem értettem, hogy a filmeken felnőtt karatés gyerek hogyan találta el a shurikenekkel a két őrt, amikor látszott rajta, hogy hasonlít kis hazánk azon ifjonc generációjához, amelynek útját egy-egy "karatéjos" akciófilm után széttört padok, kitördelt fácskák és összerugdosott jelzőtáblák jelzik (pláne, hogy Rafi még elismerően mondja is, hogy látott minden Bruce Lee, Jackie Chan és Mark Dacascos filmet; lol :) ).
    Azért összességében tetszett, ez a Segura az életben sem lehet tiszta figura. A szövegek és a témaváltások pedig nagyon bejöttek. Pl. Rafi férfivá "avatása" után, mikor ülnek a kocsiban és a kínai éttermet sasolják, és Torrente felveti, hogy verjék ki egymásnak, de persze semmi buzulás (és elővesz egy guriga vécépapírt), hát az nagyon brutális volt. A filmet most, éjszaka néztem, lehúzott hanggal, hogy ne zavarjam az alvókat, de néha az öklömet harapdáltam, hogy hangosan fel ne nyihogjak egy-két ökörség hallatán / láttán. :)
    Pont: 8/10

Ui: A folytatások milyenek? Érdemes megnézni?