1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Kolbasz
    TRUMAN SHOW
    Dühös vagyok az emberekre, és dühös a kereskedelmi médiára. Mert ugyan az zajlik a szemünk előtt, mint a Truman Show esetében. Egy embercsoport a valóságshow-kkal egy vagy több ember életét kihasználva húz hasznot más emberekből: belőlünk - nézőkből. És mi bevesszük ezt a szart, és közben föl sem tűnik, hogy nem csak az a nyomorult - akit a kamerák állandóan figyelnek tudtával vagy tudtán kívül -, hanem mi nézők is részesei vagyunk ennek a globálisan agymosott, velejéig romlott fogyasztói társadalomnak. Részei vagyunk, szerves részei, belőlünk élnek, és már föl sem tűnik. Pedig mi is hibásak vagyunk, sőt, bűnösök. Legalább annyira, mint a műsorok készítői, mert ők legalább tudják, hogy amit csinálnak, az erkölcsi és etikai normákba ütközik, de a néző már leszokottt a gondolkodásról, csak nézi, nézi aktuális hősét, röhög rajta, szurkol neki, esetleg gyűlöli, majd ahogyan jött, el is felejti. És az egész kezdődik elölről.
    Először ezek a gondolatok fogalmazódtak meg bennem a film kapcsán. Tudom, hogy van olyan, aki nem néz valósáshow-t, sőt mereven elzárkózik előle. De most mindenki tegye a szívére a kezét, és mondja meg őszintén: soha nem fordult elő, hogy belenézett egy-egy részbe? Dehogynem. Ez a film komoly figyelmeztetés. Könnyen lehet, hogy pár év múlva tényleg itt fogunk tartani. És ez már nem csak a média, a nézők, hanem az egész emberiség szégyene lesz.
    Végezetül: ezt a filmet mindenkinek ajánlom, legyen az valóságshow néző vagy nem néző, függetlenül mindentől. Biztosan vannak a filmnek hibái, mindezek ellenére engem nagyon elgondolkodtatott, és el is szomorított. De ez nem baj. Sőt jó. Ezentúl biztosan más szemmel fogom nézni az ehhez hasonló műsorokat.