1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Kolbasz
    Megtekintettem A passiót is. Hatásvadász, öncélú, túlságosan elnyújtott. Ennyi röviden.
    Hatásvadász, mert sok a lassítás, a fájdalmas kamerába nézegetés, a görcsös földtúrás stb.
    Öncélú, mert brutális módon mutatja be Jézus megkínzását, túlságosan is részletesen és elnyújtva.
    Elnyújtott, mert túlságosan is szöszmötölve akar megmutatni minden szenvedést. A kereszt cipelése közben vagy négyszer elesik Jézus, mindezut lassítva mutatja állandóan a kamera. A film nagyjából két óra elnyújtott szenvedés.
    Mert ugye ez volt a cél. Minél inkább bemutatni, hogy Krisztus mennyit szenvedett, hogy megszabadítsa bűneitől az emberiséget. Nem vagyok vallásos, talán ezért is lehet az, hogy engem nem azok a részek ragadtak meg, amelyekben Mária néz a kamerába világfájdalmas tekintettel, meg amikor Jézus mondogatja, hogy: "bocsásd meg bűneiket, nem tudják mit cselekednek!" Én a filmnek egyetlen tanulságát látom, amelyet más mások is elmondtak Mel Gibson előtt: hogy mennyire kegyetlen tud lenni az ember a másik embertársával. Mikor cafatosra korbácsolják Jézus hátát, és utána megfordítják, hogy elölről is elvégezzék a munkát, akkor éreztem ezt, illetve a keresztre szögelés pillanatában. Az, hogy ez Jézussal történet meg, csak egy vallás körítése. Ettől nem lesz jó film. Mert semmi különös nincs benne a passiótörténet bemutatásán, és eltúlzásán kívül. Ez nem jó film, de nem is rossz. Közepes. Azért lenne nagy mű, mert Jézusról szól? És? Az ember mással is kegyetlen, vagy még kegyetlenebb...