[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Hard Boiled (Chow Yun-Fat, Tony Leung, ...) (1992)
10/10
John Woo legjobb filmje és számomra a legnagyobb akciófilm, amit eddig valaha is láttam. Woo későbbi (hollywood-i) munkáit korábban már láttam, de most már azt is tudom, hogy az azokban szereplő híresebb jeleneteket mindet ebből a filmből vette (persze kicsit feltupírozva azokat). Ez egy pazar mestermű, a hongkongi stílusú akciófilmek abszolút etalonja, a korábbi hasonló remekművek, az A Better Tomorrow és a The Killer tökéletes esszenciája igazi, élő (!) karakterekkel, jó és fordulatos sztorival és hihetetlen látvánnyal, ami a korabeli technikai szinthez mérten is lehengerlő, a jelenetek megkomponáltsága és egységessége pedig a teljes két óra minden perce alatt a padlóhoz szögezi a néző állát. Persze nem Woo találta fel a spanyolviaszt, persze ilyesmi filmek ezrével készültek abban az időszakban, de csak "ilyesmi" filmek. A Hard Boiled viszont egyszeri és - véleményem szerint - utánozhatatlan. Másolni lehet. Újra előadni? Kizárt.
Minden fanatikusnak kötelező darab.
A többiek persze most húzni fogják a szájukat... :)