[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Ja, és a tisztelgés: Tarantino munkásságát én tisztelen és nagyon nagyra értékelem. Majd' minden filmjét láttam már, kedvencem a Ponyvaregény (sajnos a sokak által még többre értékelt Kutyaszorítóban-hoz még nem volt szerencsém). A Bill - szerintem - körülbelül pont annyival lett hosszabb, mint amennyi miatt két részre lett vágva. A másik a túlzott "nipponizálódás". A filmmel szerintem pontosan azt történt, ami a legtöbb nem távol-keleti rendező esetén megtörténik, ha távol-keleti filmet akar készíteni: Tarantino meg akarta mutatni, hogy ő nagyon is érti az ottani emberek észjárását és tud "japános" filmet csinálni. Szerintem nem sikerült. Láttam már jónéhány echte japán filmet (sci-fit, akciót, történelmi drámát és kutyaközönséges szamurájos-nindzsás vagdalkózásokat is) és a Kill Bill nem ilyen. De nem is amerikai, ez is tény. Valahogy olyan érzésem van vele kapcsolatban, hogy Tarantino nem tudta igazán egyik kontinenshez sem kapcsolni, és végül a Csendes-óceánba pottyant az egész.
A film mellett viszont fel tudom hozni, hogy van egy-két igazán jól sikerült jelenete is, mint pl. az elején a lövöldözés a konyhában, a vége felé a kardpárbaj a kertben. De pl. a többség által körülrajongott óriás hosszúságú harcjelenet a nyolcvanvalahány fickóval... hát az nagyon gáz lett. Az oké, hogy túlzásokkal egy csomó japán filmben találkozni, de szvsz ez a jelenet messze túllőtt a célon. Időben is, látványban is. Az "enter the boss"-jellegű belépők, a ráközelítős kameramozdulatok mind ismerősek a távol-keleti filmekből, de a köztes részek szerintem nagyon rosszul sikerültek.
Ez is csak egy vélemény, egy a sok közül. Nem vagyok műértő, sem kritikus, de még csak filmes szakember sem. De én így látom, ez a véleményem.