[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Úgy tudom egyszerre írták, csak a második rész világát még nem tudták volna úgy megcsinálni a "80-as években" (mint a bár neve, LOL), mint ahogy ténylegesen sikerült.
Kb. mint a SW első 3 része. Azok is tul képpen technikai problémák miatt halasztódtak el.
Crhis Lloyd meg tényleg zseiális krapek. Itt "tombolta ki" magát leginkább. Mást el sem tudtam volna képzelni a szerepben.
Amúgy a sorozatból két részt is jelöltek Oscarra.
Back to the Future
1985 MUSIC (Original Song) -- "The Power of Love," Huey Lewis and the News
SOUND
SOUND EFFECTS EDITING
WRITING (Screenplay Written Directly for the Screen) -- Robert Zemeckis, Bob Gale
Back to the Future II.
1989 (62nd) VISUAL EFFECTS
Ebből az első SOUND EDITING kategóriában nyert. A forgatókönyv sajnos nem. Az oka: "A kis szemtanú" volt Harrison Ford főszereplésével. Hát, nem tudom ... Azért a két forgatókönyv összehasonlításakor is egyértelműen látszanak azok a finomságok, amelyek a "Back to the Future"-ben benne vannak. Logikus, profi munka. A csúcs az, hogy csak 4x dolgozták át!!! Ez kurva ritka! A többi részt hozzávetve, ritka tökéletes munkát végeztek Zemekisék. Főleg Zemekis. Nagy mesélő. Rendezőnek is zseniális! (A Forrest Gump - regényben és filmen is - elsőrangú volt. Sajnálom, hogy a 2. részt nem csinálták meg megőle. Pedig az is "ütne", mint az első.)
Ha már lassan itt az Oscar ...