[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
hiper KOCKA #104632 Eternals 2021
Hosszú, üres, és gyakorlatilag nem szól semmiről. És hosszú. Komolyan azt akarják nekem beadni, hogy amikor Thanos idejött, akkor az Örökkévalók nem tehettek semmit, és nem védhették meg az emberiséget? A sztoriból kiderül, hogy itt dekkolnak már 7 ezer éve ezek a fekete lyukakat megsemmisítő kozmikus medvedisznóemberek, de csak ülnek a pöcsükön, és páholyból nézik végig Thanos invázióját és a kövek összegyűjtését... és elvárják, hogy nyomi pókemberek meg vasemberek a vérük árán szerezzék meg a győzelmet. Mikor közülük egyetlen tag is akkora hatalommal bír, hogy Thanos picsájából csöpögtethetné a zsírt puha kenyérre a tábortűz mellett.
Persze szó se róla... adnak ők magyarázatot a miértekre... de az olyan blőd, hogy jobb lett volna, ha bele sem kezdenek a narratívába. A logikája ugyanis sehogy sem klappol. A filmes univerzumok egyik átka, hogy sokszor nem tud illeszkedni az új sztori az előző, és sok esetben szerteágazó történetszálba, így óhatatlan, hogy előfordulnak teljesen értelmetlen, következetlen cselekmények vagy motivációk.
Ezzel a problémával küszködik az Eternals is. De én lennék hálás, ha csak ennyi lenne az összes hibája. Vegyük pl. a játékidőt. Minek nyújtják a sztorit közel 3 órára, hogyha az, amit el akarnak mesélni, ment volna fél óra alatt is? Húgyhólyag-gyilkos ez a film, főleg ha iszol is, mert szórakozni nem nagyon fogsz, de legalább jó sokáig kell tartani a löttyöt.
Az egyetlen ami értékelhető valamennyire, az a CGI, de 200 milliós büdzsénél ez a minimum, hogy ennyit le tudjanak tenni az asztalra. Viszont sokkal jobban működött volna techdemóként, mint önálló filmként, hiszen ha kiszedjük a filmből az összes fight-ot és látványos jelenetet és egybe megnézzük, nem veszítünk vele semmit, mert történet mint olyan, nem létezik. A karakterek olyan sematikusak, mint egy Excel tábla, nem működik jól köztük semmilyen kémia, a jellemük tökfacsaróan nulla és nincs semmilyen motivációjuk azon kívül, hogy le kell nyomniuk pár szintén említésre sem méltó CGI farkaskutyát.
Ha kicserélték volna ezeket a szereplőket áruházi próbababákra és huzalokkal mozgatták volna őket akció és beszéd közben, nem veszítettünk volna semmit. Az élvezeti érték ugyanis semmit nem változott volna. Aki persze a CGI-ra megy rá, nem kizárt, hogy tud rajta szórakozni, de szerintem 14 év felett ennél többet várna a néző.
Számomra eddig ezek voltak a legüresebb és legsemmitmondóbb karakterek az MCU-ban... más képregényfilmek teljesen érdektelen mellékszereplői is jobban fel vannak építve ezeknél, holott ezek főszereplők ebben a filmben, és majdnem 3 órán keresztül kell nézni az unalmas fejüket.
Az indiai állatmentők videóiban sokkal több izgalom van, pedig ott csak gödörbe meg vízbe esett állatokat mentenek ki, itt meg az univerzum léte a tét. Már megint. Alig vártam a stáblistát, hogy mehessek hugyozni.
3/10