1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!


Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Lantee
    #104174
    Annak ellenére, hogy nordan az sg legnagyobb barma, most egyet kell értenem vele.
    A filmekkel, filmkészítőkkel nem az a baj, hogy fekete/ázsiai/biszex/leszbikus/meleg/transznemű szereplők vannak előtérbe tolva, hanem az, hogy az esetek 99%-ban teljesen indokolatlanul. Mert ha esetleg Idris Alba lesz az új James Bond, akkor nem azért lesz ő, mert hosszas válogatás, egyeztetés, szereplőválogatás, közvéleménykutatás alapján úgy döntöttek, hogy nála jobban senki nem fogja tudni eljátszani a 007-es karakterét, hanem azért, mert igen, ő fekete, és 2021-ben kényszeresen bele kell mindenbe erőltetni a pc dolgot. Mióta az összes hollywoodi blockbustert a kinaiaik szponzorálnak, azóta minden egyes filmben, még egy rohadt eszkimós akciófilmben is kell lennie kínai szerplőnek.

    Nem az a gond, ha egy filmben van fekete, homokos, stb. hanem az, hogy a szerepeltetésük az esetek nagyrészében semmit nem ad hozzá a történethez, nem teszi jobbá, mélyebbé a filmet, hanem mindenki számára tök egyértelmű, hogy azért van ott, mert fekete, homokos, stb.

    Alapvetően liberális beállítottságú ember vagyok, és ha valaki, akkor én aztán tuti nem bőrszín, vallás vagy szexuális beállítottság alapján ítélek meg embereket. Ami az utóbbi években a filmekben és a sorozatokban trend, az viszont számomra is kezd visszataszító lenni.
    A Netflix tolja a legdurvábban: MINDEN hős nő, de inkább fekete nő, de leginkább leszbikus és/vagy fekete nő. Mindegy, hogy horror sorozat (The Haunting of Bly Manor), akciófilm (The Old Guard), vagy dokumentumfilm.