[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Én a barátnőmmel néztem meg, aki a legelején elvérzett, és sztem csak ott ült türelmesen még 2 órát, mert látta, milyen jól szórakozom.
A film után beszélgettünk róla és kiderült, hogy mindent elsőre megértett volna, ha a film jól magyarázza el az alapokat.
Mert igazából ugyanaz a dolog történik végig a filmben újra és újra.
A film végén a Kat-Andrei jelenet pl állati jól működött szerintem. De ha nem meg értetted az alapokat rendesen, akkor kb semmit nem mond.
Elmondom, hogyan sikerült nagyon egyszerűen lemagyaráznom, hátha itt is át tudom adni könnyen:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Történik valami egy adott ponton az időben. Ez a történés az okozat. E miatt a filmben bemutatott anyag/technológia miatt az ok, hogy miért történik ez a dolog, vagy a multban vagy a jövőben van.
Magyarán, vagy azért sül el egy fegyver, mert valaki meghúzta a ravaszt a multban, vagy azért, mert meghúzta a jövőben. Ha a valós időben vagy és látsz egy okozatot, és tudod, hogy ez még nem történt meg, akkor meg fog történni.
Ez ismétlődik a filmben újra és újra. A legvégén is, mikor a Neil a biztos halálba megy. Ebből nincs kibúvó, módosítani nem lehet.
Egyetlen egy módon érhetsz el változást a múltban vagy a reverse világ multjában, azaz a jövőben, ha nem tudsz arról, hogy sikerült-e a változtatás vagy sem. Ezt látjuk a film végén a 10 perces akciójelenetnél, de az említett Andrei-Kat jelenetnél is a hajón. Schrödinger macskája. Amíg nem nyitod ki a dobozt, bármi megtörténhetett. De amint tudsz egy okozat létezéséről, annak az kiváltó oka már létezik a multban vagy a jövő-multban, így megváltoztathatatlan.