[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Toy Story 4
Kissé szkeptikusan ültem neki. Nem tudtam mire számítsak így 3 rész után a történettől. De kellemes csalódás ért végül.
Kimondottan tetszik, hogy nem a klasszikus happy end-del ért véget a történet.
7/10
The Lion King 2019
Hááát, nagyon kettős érzéseim vannak ezzel kapcsolatban.
Kezdjük azzal ami tetszett. 11/10 a grafikára! Elképesztően jól sikerült! Az állatok gyönyörűen lettek kidolgozva, a mozgásuk részletessége, dinamikája elképesztő, a környezet szemet gyönyörködtetően részletgazdag, a bevilágítás is pazar... szóval csak szuperlatívuszokban tudok nyilatkozni róla.
Ami kevésbé tetszett, azok a történet, illetve a karakterek apró részletei. Vagyis azok hiánya. Pl. Simba incselkedése Zordonnal, vagy amikor Zazu mondja, hogy most nem lennék a helyedben vagy ugyanebben a jelenetben mikor Simba leszegi a fejét mikor az apja leszidja... stb. sok ilyen apró részlet hiányzott, ami közelebb hozta a karaktereket a nézőhöz az eredeti filmben.
És ami tragikus volt: az a szinkron! Általában nekem nem szokott bajom lenni a szinkronokkal, de ez kritikán aluli lett, minden aspektusból.
Kezdve Simbával. Különleges képességre vall, hogy sikerült a kölyök és a felnőtt Simba hangjának is totálisan rossz hangokat választani. (de főleg a felnőttnek) Zordon hangja is ótvar. A többi szódával elmegy. Talán Mufasa hangja lett a legjobb, ami azért is furcsa mert Sinkovits Imre orgánumát nagyon nehéz pótolni.
Stilisztikailag is botrányos volt a szinkron/fordítás. És maguk a szinkron színészek sem álltak a helyzet magaslatán. Pl. mikor Nala újra találkozik Simbával... az égvilágon semmi meglepettség nincs a hangjában. De ugyanabban a jelenetben Timon eredeti angol hangján ironizálva beszél. Ebből az iróniából semmi nem jön át a magyar szinkronban. A szinkron 0/10. Konkrétan a legeslegelejétől kellene újraszinkronizálni!
De az igazán alja, az az auto tune-os főcímdal (Circle of life)...kritikán aluli. Szulák Andinak annak idején valahogy nem volt szüksége rá!
Szóval nem igazán tudom milyen értékelést adjak. Ha elvonatkoztatok a szinkrontól - hiszen az nem része eredetileg a filmnek - akkor sem tökéletes. Nyilván nem azt a hatást vártam mint amit kiskölyök koromban adott, de ennél azért többet. Viszont a látványtól tényleg padlót fogott az állam.
6-7/10