1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • hiper KOCKA
    Michael vs Jason 2019

A Freddy vs Jason ott rontotta el, hogy több mint másfél órát szánt egy olyan történetre, amit összvissz 28 percben is el lehet mesélni. A MvsJ a lényegre tér: nincs hosszú felvezetés, nincsenek kacifántos monológok, nincsenek visító kurvák, csak egyetlen feltett szándék: minél több belsőséget kipakolni az ellenfélből egységnyi idő alatt.
    Egy mozifilmnek is simán elmegy, és rövidnek is csak azért rövid, mert kizárólag a vegytiszta akcióra koncentrál és macsetével vágja ki a felesleges sallangokat és oda nem illő részleteket a történetből.
    Emberi tényező is van jelen, de annyira jelentéktelen, hogy gyakorlatilag semmit nem befolyásol a sztorin... a két délceg fiatalember úgy dolgozza fel őket, mint nagymama a lekvárt.
    Mikor pedig elfogynak a delikvensek, egymásnak tartanak harcművészeti bemutatót. Nem húzzák feleslegesen az időt, rögtön elkezdik rongálni a berendezést, bár az első találkozásukkor Jason tekintetén látszott egy "Ez ki a f@szom?" gesztus, de hamar belenyugszik a ténybe hogy kihívója akadt, és ráförmed maszkos riválisára. A végét természetesen nem árulom el, mindenesetre véltem felfedezni benne egy Star Wars utalást is, bár lehet csak én látom bele.
    Őszintén szólva nem értem mi bajuk egymással, mikor haverok is lehetnének. A film egy pontján azt hittem békét kötnek, és ilyen "ketten a világ ellen" stílusban nyomatják tovább, de Myers rögtön szertefoszlatta a reményeimet, mikor hirtelen állcsúcson dádázta a boci szemmel bámuló Jasont, aki egy pillanatra azt se tudta mi a f@sz van... tehát nem lettek barátok, de ezzel nem árulok el nagy spoilert, hiszen a címnek akkor nem lenne semmi értelme.
    A maga módján persze szerethető ez a két fickó, nyilván zavarodottak, nem találják a helyüket a világban és ez böszme tettek végrehajtására készteti őket... egy matek 1-es, egy rosszul sikerült év végi felmérő, vagy egy csúnya iskolai bullying is okozhat ilyen defektusokat a gyermeki pszichében. Gyilkosok lettek... hát ez van. De egyvalamivel soha nem lehet vádolni őket: hazugsággal... merthogy sohasem beszélnek... csak a kezük jár el... néha...

6/10