[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
hawkie22 #101937 Avengers Endgame (2019)
Tegnap sikerült megnéznem a filmet. Szubjektíven nézve 8/10 nálam, objektíven nézve kicsit lejjebb kell mennem a pontszámmal, 7/10. Azt kell mondjam, egy 20-30 perccel rövidebb lett volna a film, akkor megütné a 9/10-et. Innentöl spoilerben írok mindent, ki tudja, kinek mi számít spoilernek. :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
- a film felépítése remek, karakterépítés, kicsit túlhúzták idöben, de ennyi
- kevés igazi csata van, de nem ül le a film, csak néhány helyen, akkor is csak rövid idöre
- behozták az összes eddig a filmekben megjelent szuperhöst
- az elején kb. 5 perc alatt elintézték azt, amit az elözö filmben két és fél óra alatt nem sikerült, úgysmint Thanost lefejezni (mondjuk ha az elözö filmben megjátsza ezt Thor, akkor nincs a Végjáték :)
- a fö karakterek ebben a részben Vasember, Amerika kapitány és Thor, a többiek nem kaptak annyi vászonidöt, nem is biztos, hogy ez baj
- az elözö ponthoz tartozik ez a rész, pont azok a karakterek kaptak rengeteg vászonidöt, akiktöl a film végén ilyen vagy olyan módon, de elbúcsúzunk
- Vasember halála jól bele lett építve a filmbe. Ennél jobb lezárást a karakternek nem tudok elképzelni. Az egész Marvel mozis éra Vasemberrel kezdödött, és egyelöre vele is ért véget. Ilyen csendet még moziban nem láttam képregényfilm közben, mint most az utolsó Vasemberes szcéna közben
- emellett nyitottak egy Vasemberes mellékutat azzal, hogy Pepper Potts felvette a neki készített Vasember-hacukát -- > Rescue-páncél. Erre lehet már filmet építeni és még új Vasember-színészt se kell egyelöre keresni
- Amerika kapitány kilépését is tökéletesen oldották meg. A karakter megkapta a megérdemelt megnyugvást és azt az életet, amit mindig is keresett, valamint a stafétát is átadta. És végre megkapta ö is és Carter ügynök is a közös táncukat
- kiírták Fekete özvegyet. Ezután ami lesz vele, az csak elözményfilm lehet, innen nem tudom, hogy lehetne visszahozni a karaktert.
- visszakaptuk Gamorrát, igaz nem úgy, ahogy Quill azt szerette volna, de valószínü ez is része lesz a Galaxis örzöi 3-sztorinak
- Thorral nem tudom, mit fognak kezdeni. Elhagyta Új Asgardot a Földön, átadta Valkürnek a vezetést és csatlakozott a Galaxis örzöihez. Hogy velük is marad hosszabb távon, az kérdéses
- a filmben volt kellö humor a történet borongóssága ellenére. A fö humorforrás Thor és Mordály kettöse. Thor nagyon jól kifugárazza korábbi önmagát, de azért odacsap akkor, amikor kell
- azt mondjuk nem értem, mitöl tudta a film végén Amerika kapitány Thor kalapácsát, Mjölnir-t megemelni és harcolni vele (hogy hogyan jutottak a kalapácshoz, azt nem lövöm le a spoiler ellenére se). Igaz, hogy egy jószívü ember, meg minden, de hogy ennyire méltó legyen a kalapácsra, kicsit fura volt nekem
- az utolsó Stan Lee-jelenet egy picit hosszabbra sikeredett, mint az eddigi filmekben, remek tiszteletadás
- NINCS stáblista utáni jelenet
- kérdés, honnan tudták, hogy mi kell a Vormyr-on lévö Lélekkö megszerzéséhez? Ha nem az a csapat megy, amelyik, akkor nem látok lehetöséget arra, hogy megszerezzék a Lélekkövet
- ahogy kinéz, Lokit még látni fogjuk párszor, annak ellenére, hogy az elözö filmben Thanos megölte öt fizikailag
- a fan-teóriák adta idöutazásos-kvantumteres teória bejött
- Hulkkal se tudom, mit fognak kezdeni, most hogy a jobb karja használhatatlan lett. Az mondjuk nagyon tetszett, ahogy megoldották, hogy ne kelljen folyton-folyvást váltani Banner és Hulk között
- Captain Marvel nem volt sokat a vásznon, de amikor megjelent, akkor minden ment a levesbe :)
- a végsö csata valami epikus lett, az eddigi legnagyobb. Még a Végtelen háború wakandai csatájánál is epikusabb lett
- Thanost rendesen lezárták. Ezután nem tudom, hogy hoznák be a filmekbe, így valószínüleg nem is látjuk többet (bár a Marvelnél sose lehet tudni :) ). Még a Végtelen háborúban megismert emberiség-felezö célja itt már kicsit megváltozott, miszerint már az egész univerzumot el akarja pusztítani, hogy újraépíthesse az egészet a saját szájíze szerint
- amikor a végsö harc során a portálokból elöjönnek szépen sorjában a különbözö hösök és csapatok, az nagyon libabörös mozzanat volt
- elhangzik végre az ominózus BOSSZÚÁLLÓK, GYÜLEKEZÖ mondat, erre vártam az elsö Bosszúállók-film óta (lehet, hogy a pár év alatt elfelejtettem, de úgy rémlik, hogy eddig egy filmben sem hangzott el ez a mondat)
Marvel, köszönöm az elmúlt tíz évet. Gyermekkorom hösei elevenedtek meg a filmvásznon és szerintem ezzel nem csak én vagyok így. A Pókember 2-vel lezárul az MCU 3-as fázisa, a 4-re nagyon kíváncsi leszek (ugye a filmek a következök, amiket már lehet tudni: Fekete özvegy, The Eternals, Doctor Strange 2, Fekete Párduc 2, Shang-Chi, Galaxis Örzöi 3, emellett pedig min. még 6 másik film lesz az elkövetkezö 5-6 év során, ebböl egy biztos, hogy a Captain Marvel 2 lesz), milyen irányba fog elmenni vagy hogy lesz-e ilyen mértékü sztori, mint az egyesített Bosszúállók film, mert ezek után azért nehéz lesz a Marvelnek újat villantani. Lehet, hogy a Fox megvásárlása után behozzák a Fantasztikus 4-est és onnan hozzák a következö föellenséget is.