1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!


Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
 • Zephyr Retiring
  #100310
  Metallica: Through the Never (2013) IMDb

  Hát igen..öt év késéssel pótoltam én is

  A menün különösebben nem lepődtem meg..

  ..igazából jobb nem is lehetett volna.
  Ami a filmet illeti, megnézve az írók listáját nagyon ott sem kell csodálkozni hogy a sztori se lett túl komplex, de szerintem ennyi is bőven elég volt, hogy értsük a lényeget.
  A hazai szinkron hiányán meglepődtem (már ha csak a rendezőt is nézem), de igazából túl nagy jelentősége nincs is. Azt a 10-12 mondatot szerintem mindenki érti amúgy is ami elhangzik. Viszont a dalokat igazán feliratozhatták volna magyarul is.
  No sebaj.

  Helyette hallhatjuk a Metallicát 5.1 térhatásban koncerten, ami azért nem semmi élmény. És ha már koncert, nemrég kis hazánkban is felléptek, meg lehet kérdezni a jelenlévőket, hogy onnan ahol épp álltak, milyen volt a látvány és a hangzás.
  Aztán meg lehet nézni ezt a koncertfilmet, és lehet mérlegelni a különbségeket.
  A Metallica élőben: zseniális. De felvételről még annál is zseniálisabb, mert nem maradunk le semmilyen apróbb részletről sem, amiket élőben mondjuk az aréna közepéről nem biztos, hogy észre vennénk. Pláne nem, ha előttünk 2 méteres tagbaszakadt hosszú hajú rockerek emelgetik a sörösüvegeiket, miközben torkukszakadtából üvöltik mondjuk a Battery-t..

  Apropó Battery..kedvenc részem a filmben ez a jelenet, amikor a srác zsákutcába kerül. Felcsendül a Battery és fellobban a Zippo lángja...

  Itt jogosnak érzem az imdb pontozást, azért a jelenetért mindenképp.
  A zene magáért beszél, a Metallica egy ikon még ma is.
  30 éve hallottam először az ..And Justice For All-t. Azóta is az egyik legjobb Metallica albumnak tartom, pedig volt szerencsém már párhoz. Tetszett, hogy ez a zene is bekerült a filmbe.

  Csatlakozom a többséghez, magam is megadom a 10/7,2-t..

  Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.06.24. 15:15:58