• mir
    igazad van, télleg skylab, csak már kicsit álmos voltam, meg sok ideje géeltem. az, hogy az itaniumot lehordják, az zermészetes, mert el kell ismerni, hogy abban a szegmensben, ahová készül 1 nagy kalap szar. de hát ahogy gondolod... a McKinlyről még jóformén semmit sem lehet tudni, (több végrehajtóegység... miután az is 7pecsétes titok, hogy mennyi van az itaniumban...) csak annyit tudni, hogy 200 Mhz DDR busza lesz, de az is meosztott és em lessz proc-proc kapu. és az ia64 sajátosságaiból adódóan nem is valószínű, hogy a későbbiekben lesz ilyen újítás. na mind1, a lényeg csak az, hogy oda, ahová a McKinly készül, oda nem elég 1 bődületesen erős proci, ott a multiprocesszing is sokat számít. nem szokás 16procisnál kisebb szervereket vásárolni arrafelé... és hiába gyorsabb 1 McKinly egyenként az összes többinél, meglehet, hogy nyolcasával már bőven alulmarad... pl. ott van az US3. nem osztott busszal műxik. 8 procinak van 4 busza. max. a poci nem 1 erőmű, de ha van belőle 8 1 szerverben, és azt fürtözik, máris sokkal jobb. bár ebben bennevan az is, hogy a solarist a multiprocessing oprendszerek példájaként emlegetik, olyan jó...és ez tény. meg majd jön az USIIIi, ami nem sok újítást fog nyújtani az ŰUS3hiz képest(ma jó, azért gyorsabb lesz) de egyenként nem fogja tudni felvenni a versenyt azu alpha EV6osokkal sem... pedig azok már nem mai csirkék. de mivel lesz közvetlen proc-proc híd, már sokkal jobban fog menni a multiproc. mint az alháknak(az ev6os buszt azért gondolom mindenki ismeri ilyen szempontból) majd azok már az ev7estől fognak kikapni, de nagyon... ott is lesznek 128bit proc-proc buszok, minden procinbak lesz 5 darab ebből, és ezen kívűl socket 1300valamennyi foglalatuk lesz... hogy ez minek kell, azt nem tudom kitalálni, de nekem valahogy valamit sejtet, hogy nem véletlenül van rajta 2*annyi tű, mint az EV6oson... hehe... majd beszerzek 1et otthonra openGL rendererrel quakelni:D:D:D