Car tycoon
  • Opelfan
    #65
    Bárkinek aki szeretné megszerezni a Car Industries-t:

    7000 Ft-omba került mire kiszállították. 5900 a game +szállítási költség. Megrendelni pl a cd galaxistól érdemes mert nem két hét hanem max 2 nap a kiszállítási idő ugyanannyiért, mintha máshol bizonytalan ideig (2 hétig) várnál!!! Ja és letöltéssel ne is próbálkozz, senki nem simeri! Vagy aki igen annak nincs meg mert ő is keresi.

    Szóval a lényeg: Pontosan ugyanúgy néz ki a játék mint a Car Tycoon, sőt! a pályák is pontosan ugyanazok egy kicsit feltupírozva. 1894-től 1950-ig induló missönök is ugyanazokon a pályákon játszódnak mint az 1950-től és a 2000-től indulók. Ezek a missönök táblázatos formában vannak, három oszlopban. Van olyan dolog ami kellemesebb illetve van olyan dolog ami kicsit gyengébb mint a Car Tycoonban.

    Pozitívum:
    Ami jó, hogy nincs szükség patch-re azaz komolyabb bug nélkül működőképes a progi, nincs memócím probléma betöltésnél mint a Car Tycoonnál patch nélkül. Gyengébb gépen mint amilyen nekem is van (1.2 Ghz, 512 Ram, GF TI 200) nem szaggat! Ugyanezen a konfigon a Car Tycoon akad. Van szép esőfelhő is a játékban ami beleúszik és elsötétíti a látóterünket. Ennyi a grafikai frissítés...
    Kellemes meglepetés, hogy a játék során, az ellenfelek már új típusokat is piacra dobnak, nem csak a kezdetek kezdetén gyártott autókat értékesítik a játék végéig, folyamatosan fejlesztenek, így a konkurencia, valóban konkurencia.

    Nem is rossz nem is jó:
    a gombok helyzete megváltozott, nem igényel különösebb megszokást, ugyanaz mint a CT-ban, illetve kettő új gomb is van, ezekkel a flottavásárlókhoz illetve a roncstelepre lehet ugrani. Kicsi időbe telt mire rájöttem, hogy 8.1904 az 1904 8. hónapját jelenti. Ez ugye másként volt a CT-ban.

    Negatívum:
    A feltuningolt pályáknak hála van lehetőségünk valamivel több gyárat vásárolni, illetve úgy vettem észre egy két pályán több autószalont is tudunk vásárolni. Ez idáig OK csak az nem, hogy a játék legfeljebb 8 autószalont képest lekezelni. Idáig no problem. Csak ha már van 10 db vagy még több szalonunk akkor pontosan ugyanúgy kell fizetni az ottani értékesítőknek akár áll bent eladó kocsi akár nem. Eladni egy szalont természetesen nem lehet. További negatívum, hogy a bemondó hangja egy hermafroditáéhoz hasonlít... sokkal szebb volt a CT-os néni hangja, nem is beszélve arról, hogy vagy angolul vagy magyarul beszélt, itt ha magyarra állítjuk a játékot akkor is megszólal szlovákul (cégünk veszteséges), valamint keveri az egyterűt és a kabriót (amikor a konkurencia piacra dobja valamelyiket). További hátrány, hogy az OK gombokról eltűnt az OK felirat, nem írja, hogy milyen anyagból készül a karosszéria stb ehelyett egy 0 van a rublikában...?!?!?! érdekes... az autók egyéb alkatrészeire nézve szintén zenész... csak kitalálni lehet, hogy mechanikus befecskendezés vagy injektoros egy motor stb mert azt németül vagy szlovákul írja már nem is tudom pontosan. A kocsik neveinek hosszát (sajnos jelentősen) korlátozták pl az autóimat Hugornak nevezem de pl Hugor Minister már nem fér ki! a "ster" négy betű lemarad, innentől fogva találékonyabbnak kell lenni, hogy milyen rövid nevet is adjunk különösen akkor ha még külön jelzést is akarunk alkalmazni egy-egy modellre. Vannak olyan helyek ahová információ van kiírva (azt hiszem eredetileg az ár) és ahhelyet, hogy a kocsi beállítandó ára felett az lenne hogy "Ár" vagy "Eladási ár", az van "Magyaro". Tehát aki fordította magyarra az egy barom állatt volt... össze vissza kavart mindent, és egyértelműen szart adott ki a kezei közül.
    Kár érte :(. Lehet van hozzá patch, de nem kerestem még.

    Ha értékelnem kellene a játékot olyan 90%-ot adnék neki. A 10% hiány az elgépelések, a fordítási hibák, és a kevés autószalon lekezelés formályában jelentkezik, tehát itt valójában egy hiba van a többi dolog csak kellemetlenség.

    Ennek fényében akinek megér 7000 Ft-tot az azonnal rendelje meg! Nagyon jó játék, én nem sajnáltam/sajnálom érte a pénzt a leírtak tudatában sem. Nekem egy autós Tycoon jellegű játékra volt szükségem, éppen ezért nekem nagyon megért ez potom 7000 Ft-ot (valaki ezt a pénzt cigire vagy piára költi... nekem a játék megmarad)! Azonban aki csak egy új Tycoont, Giant gazdasági szimulátort keres annak semmi képpen sem ajánlom, mert mire belejönne addigra meg is unja az egészet, az ilyeneknek ott van az Industry Giant, Traffic Giant és különösképpen a Transport Giant. Ez az utolsó játék lényegesen könnyebb (szinte párhuzamosan játszom a két játékkal), nem lehet eladósodni, mármint a kölcsönök miatt, nincs szükség nagy tapasztalatra és nem utolsó sorban elég csilli-villi és izgis játék is (a saját kis hibáival persze).