Gothic 1
-
ity #556 Kész vége. Befejeztem :)
Egy dolog nem tetszett ebben a játékban, de az nagyon :(
Csalódtam a "végső nagy küzdelemben". Iszonyúan könnyűre sikerült. Tuképp nem is volt :(((
Megidéztem vagy 12 kő gólemet a nagy csatára várva (mikor már tudni lehetett, hogy egy mozdulat és jön a "főnök").
És csak a csalódás lett. :(
Na mind1. Ettől függetlenül nálam ez az év játéka. Najó, az évezred játéka, lévén még csak most kezdődött nemrég az új évezred :D
I.C.ram: az egyszer használatos scrollok használata ugye egyértelmű. Az úgy nevezett rune-kkal lehet "memorizálni". Azokból egy daradot kell venni, és ugyanúgy hozzárendelni a számbillentyűkhöz. Ezt csak akkor teheted meg, ha (mint Viking is mondta) van hozzá megfelelő magic circle képességed. Ez szintén ugyanúgy tanulható mint bármely más tulajdonság, csak ezt más emberek tanítják (nyilván varázslók, guruk).
FREAK: a rechargable varázslat nem azt jelenti, hogy újra feltöltheted a scroll-t és újra használhatod!!
Van pl egy varázslat (legyen mondjuk Strom of Fire) ez manánként sebez mondjuk (nem tom fejből, szal hasszám) 15-öt ha elsütöd az ellenség fejére. A rechargable tulajdonságú scroll-oknál (rune-áknál) ezt fel lehet "húzni". Mindegyik rechargable varázslatnál van még egy szám, ami azt mutatja (max. mana) hogy mennyire lehet feltölteni (recharge) a kisütés elött. Így az elöbbi példánál max mana mondjuk 10, tehát "felhúzva" (recharge) 10x15-öt sebe, vagyis 150-et. (Mint amikor meatbug-á változik vki, az is recharg-al működik).
Remélem érthető voltam :)
Hmuda: sajna nem emléxem már konkrétan. De ha jól rémlik akkor ott nem volt semmi lényeges (magyarul a könyv nem használható tuképp semmiresenem).
Amúgy meg le tudod ellenőrizni a dolgot, ha megnézed az aktuális küldetéseid közt nem szerepel akkor vagy tényleg haszontalan kacat, vagy még nem beszéltél vkivel akivel kellett volna :)
De hogy én is kérdezzek vmit (attól aki már végzett vele, pl Beco ha erre jár).
2 dolgot nem tudtam kinyitni a játék folyamán. Ez a két dolog érdekelne.
1. Az old camp kastélyának a kovácsműhelyében levő jobb oldali ajtó. Nem a bal oldali ahol a kovács van (Stone) hanem a másik, a fegyver árus.
2. Az ork faluba ahogy lemegy az ember a barlangba (Chapter 5). Lent van egy rácsokkal elzárt terület benne 3 kapcsoló ami egy másik rácsot nyit ki és ha rossz sorrendben kapcsoljuk akkor Lesser Demon-ok jelennek meg körülöttünk). A rácson kívül van 2 rajz, ami nyilasokat ábrázol amint lőnek egy, a falon levő "céltáblát". Na most ugye éles elmével ezt mindenki észreveszi (nekem vagy fél órámba tellett mire rájöttem ;D) hogy keresni kéne ilyen "céltáblákat, azokat meglőve kinyílnak a rácsok. Igen ám de én csak egy ilyet találtam. Lőttem is, kattogott is mintha működni akarna, de gondoltam biztos meg kéne lőni a másikat is. Mivel nem találtam, így cselhez folyamodtam. Transform to meatbug és bementem a rácson belülre. S mit látnak szemeim? Bent van a másik "céltábla" is (kívülről nem látni). A poén az benne, hogy bentről is hiába lövöldöztem mindkettőt, különböző kombinációkban, csak nem akart kinyílni a rács (így kifelé is kénytelen voltam meatbug-ként kijönni).
Tudom hosszú volt, sorry, de ezt a két dolgot ha vki ki tudta nyitni írja már le a megoldásukat. Hátha neki állok még1x ennek a gaménak ;)