Mielőtt kérdezel használd a keresőt a lap alján!

IGEN, MÁR MEGJELENT! | NEM, NEM TUDJUK HONNAN LEHET LETÖLTENI! | NEM, NINCS MAGYAROSÍTÁS!

ha warez témában írsz, törlődik a kommented
  • PetruZ
    No, TCM2003-ról pár szó:

Nálam nincs fagyás, bár én minden extrát egyből fel is raktam.

A zenét kikapcsoltam, inkább WinAmp fut a háttérben. Az eredeti MP3-mak a játék lejátszójával pattognak, recsegnek, ha más path-ot állítottam neki (a saját könyvtáramra), azokat a számokat is rosszul, recsegősen játszotta le.
    A kezelőfelület tipikus EA dizájn, különösebb gondom nem volt vele, simán el lehet rajta igazodni.
    Kb. 5-6 órát játszottam vele, ezalatt a pénzügyi / stadionmenedzsment részeket mind automatára állítottam, ezek nem túl érdekesek.
    A taktikai, csapatösszeállítási rész sztem picit gyengébb (értsd: könnyebb :) ), mint a CM-ben. A posztok kiválasztása egyértelműbb és jobb, hogy a formáció és a csapatlista egyben látszik, viszont zavaró, hogy az alsó listába alig fér be 12-13 ember, valamint hogy nem lehet sehogysem szűrni (pl. ha állítjuk össze a csapatot, az egyes posztokra való szűrés jól jönne, könnyebben összemérhetőek lennének a képességek).
    A játékosoknak jóval kevesebb tulajdonsága van, ez jó is, meg rossz is. Jó, mert átláthatóbb, hogy ki, mire képes, de rosszabb, mert így sok a sablonjátékos (bár a szint és a tehetség képességek bevezetése valamelyest színesíti őket). Zavart, hogy az infóablakon nem látok egyszerre mindent, a CM-ben külön lapokon lehetett lehívni a szerződés infókat, érdeklődéseket, véleményt, stb., itt külön ablakokat kell nyitogatni hozzá.
    A 3D-s meccset nem néztem (gyenge TNT2-őm van hozzá), a szöveges meccs kb. CM-szintű. A meccs közbeni értékeléskor zavart, hogy a gólok, lapok, stb. azonnal meglátszanak (pl. ha valaki sárgát kap, rögtön 2-3 pontot esik a rating-ja, holott továbbra is jól játszik, vagy kapusnál hamar 2-3 pontra esik az érték, ha gólt kap és közben meg mindent fog).
    A szünetekben jó a dícséret, bírálat rendszer, nekem tetszett, bár sok haszna nincs (ha egy játékos morálbónuszt kap, azért valamit érezhetően javul a teljesítménye). A csereablakon hiányoltam az aktuális rating-ot és ezt nem is tudm már megnézni, még a csere előtt meg kell jegyeznem, ki az, aki gyengébben játszik.
    A fáradtság bevezetése és láthatóvá tétele jelentősen befolyásolja a játékosok teljesítményét, a fáradt szupercsatár hamar visszaesik és használhatatlan lesz. Német kupában, első fordulóban hosszabbítás után nyertem, de majd' minden játékosom 1-2 (fáradtság) ponton mozgott. Ahogy észrevettem, hosszabbításra érdemesebb inkább a hátvédsorba friss embereket cserélni, a csapat eredményesebb lesz (az ellenfél általában csatárt cserél, de a fáradt középpályások nem tudják kiszolgálni őket).
    Az edzésterv összeállítása jobb, mint a CM-ben és érdemes automatán hagyni, szerintem a gép (ill. az edző) jól rakja össze.

Kb. ennyit tudtam elsőre megnézni 5-6 óra játék után. A gamma könnyebb, mint a CM (ha egy csomó mindent automatára állítunk), de az információk elérhetősége sokkal rosszabb, sokszor több ablakról kell összeszednünk olyasmit, amit a CM egyben és rögtön nyújt.

Kis kitérő: a magyarítás sztem könnyedén megoldható, kettő fájlt kell szerkeszteni csak. Az egyik mezei text (ebben van a közvetítés), a másik (minden egyéb) szerkezete is elég könnyű (egy offset, Zstring-ek, plusz a végén egy indextábla).