IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • VO101Tom
    Nemtom a tesztelő mi alapján, milyen körülmények közt tapasztalta ezt. Pár videóban láttam az emilt is repülni, video alapján nem mondanám, hogy gondja lenne a fordulókkal. Szal lehet teljesen okafogyott is ez a téma. De szó szerint idézem (gondolom az orsózási sebességre gondolt, nem a konstans fordulókra. De mindegy is, egyikben sem lenne szabad ekkora különbségnek lenni angol és német gép között):
    "- right turn is not really different from left turn on hurricane. Opposite for Bf-109 E3 - its almost dont do right turn".

Mire föl ez a különbség? Bonyolult flight modellel számol, oké, de akkor az vonatkozzon minden gépre ugyanúgy.

A Messzerschmitten nem volt állítható oldalkormány trimm, viszont a függőleges vezérsíknak asszimetrikus profilja volt, ami végeredményben ugyanazt csinálta. Csűrő trimmje pedig egyiknek sem volt. Akkor mi az ok a különbségre?

Az elcsavarás nem csak a hirtelen gázadásnál jelentkezik, normális üzemben is függ a légcsavar állásszögétől, légellenállásától, hogy az mennyire tart ellen a forgatásnak. Angol gépnél miért ne lenne ilyen jelenség?

Szárnyfelülete a Hurrinak nagyobb, súlyhoz képest a lóerő aránya is kb a mesza fele. Oké, de ettől még nem kéne a meszának vezethetetlennek lennie. Főleg, hogy ilyesmiről soha semmilyen visszaemlékezésben egy szót nem olvastam (arra kíváncsi leszek ez a nagy különbség emelkedésben, végsebességben mennyire jön elő). Azt igen, hogy felszállásnál óvatosan kellett ráadni a teljesítményt, mert hajlamos volt kitörni balra, de hogy légi harcban csak balra fordulhattak volna, ilyet sehol (és Savas linkelt is eredeti filmfelvételeket, fordul az a mesza jobbra is).

Il-2ben is volt ilyen elcsavarás programozva, de sokkal gyengébben mint kellene -szerintem. Meszára ha rátolod a full gázt (mág akár metanollal is későbbieken), azt simán megtartod pedállal, a valóságban nem lehetett. De ez nem befolyásolja amiket leírtam, ha erősebben is jelentkeznek ezek a dolgok, az hogy mesza ne forduljon jobbra, az finoman szólva is túlzás.