IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Más. Az 1v1 ben legtöbbször azonos géppel, azonos energiaszinten, semleges helyzetből kezded a dogfightot, itt tényleg csak a pilóta reptudása dönt. Szerintem is ez az alap, ezt is sokat kell gyakorolni, de egy vadászpilóta az 1v1 meccseken kívül nagyon ritkán kerül ilyen helyzetbe.
A lexikális tudás, és a taktikai érzék, hogy a különböző gépek erősségeit, gyengeségeit ki tudd használni, legalább olyan fontos. Dogszerveren ezt, és a géppárban való összedolgozást lehet gyakkorolni. A Dogfight EB, amit a JETfly szervezett még 2006-2007-ben, az sem 1v1, hanem 2v2-ben szervezték. A világon a legtöbb hasonló verseny 2v2-ben fut, mert ennél a létszámnál az egyéni reptudás is fontos még, viszont a géppár összedolgozása is nagyon számít. Hidd el, az 1v1-hez képest sokkal nehezebb, mikor nem csak az ellenfeledet, hanem a géppárodat is figyelned kell. Nem mindegy, hogy milyen formációban közelítitek meg a másikat, ki kire támad, mikor válsz ki hogy segíts a másiknak, satöbbi satöbbi. Nekem jobban is tetszett, mint az 1v1 :)
Az online war viszont elég bonyolult is tud lenni, ha valaki veszi a fáradtságot, és beleássa magát a stratlgiai részbe is. Ha csak bevágódsz, generálsz egy bomber küldit egy tetszőleges városra, akkor tényleg laposnak tűnhet, de itt -elvileg- komolyan egymársa kellene épülniük a küldetéseknek, a felderítés, bombázás, területfoglalás, valamit a saját városok fejlesztése, mit mikor támadj, a küldibn prioritásokat felállítani, és persze nem utolsó sorban eredményesen harcolni. Sokszor kerülhetsz a küldetés végrehajtása miatt olyan szituba, amiből dogszerveren már rég leléptél volna, itt viszont próbálsz kitartani, amíg lehet. És az is tévhit, hogy a csapatmunka pótolja ez egyéni reptudást, attól nem lesz jó egy csapat, hogy nyolcan vannak egy TS-en, max élőben hallgatod az "mögöttem vannak hárman is...áááá... vazzeg, csíter k*csög" beszólásokat :)