IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Lacusch69
    Tegnap áthelyeztek a nyugati front háborús felhőktől (WarClouds) sötét égboltjára.
    Egyedül az én gépem volt a reptéren, a többiek még nem érkeztek meg, illetve a fronthoz közelebbi reptérre települtek.
    A hangármester szomorúan közölte, hogy a G10-esem ugyan bevetésre kész, de póttartályt nem vihetek magammal, még nem érkeztek meg. Viszont szívesen felszerel a gépemre 20mm-es vagy akár 30mm-es ágyúkonténereket is a szárnyak alá.
    Nem tartottam rá igényt, engem idegesít a gép lomhasága, ha a túlterhelik.
    Rendben felszálltam, egy búcsúkört csináltam a reptér felett. A földi személyzet némán állt a hangárok előtt..
    Kb. 15 perc múlva, 6000-en értem el a célterületet. Tőlem északra a legnépesebb ellenséges reptér, hátam mögött a Nap. Így szinte láthatatlan vagyok.
    A reptéren legalább 5 percig semmi mozgás, inkább tovább megyek a front felé.
    Lent a mélyben vörös és sárga fényjelzők, vagyis egy Shitfire lő valakit a mieink közül!
    A lehető legnagyobb süllyedési sebességgel spirálozva vesztem a magasságomat 6000-ről.
    Sajnos elkéstem, egy robbanás és egy fekete füstfelhő jelezte egyik gépünk vesztét...
    El akarom kapni a Shitet, de hirtelen kék és sárga fényjelzők csapódnak bele hátulról. A levegőben felrobban.
    Itt nincs már dolgom, vészteljesítménnyel emelkedek, szinte függőlegesen.
    5000-en vízszintesbe hozom a Messzert és szétnézek.
    Egy fekete pöttyet látok a felhők előtt, nálam jóval alacsonyabban, nagy sebességgel tart ÉK felé.
    Megyek ellenőrizni, hátha egy bandita...
    A megfelelő pozíció felvétele előtt körbe nézek: a hátam mögött, velem szintben egy ismeretlen gép, elég messzire.
    A távolodó repülő mögé veszem az irányt, a kb. 3000-es magassági fölényem birtokában gyorsan utolérem a gyanútlan Shitet.
    Bár eléggé remeg a gép 700km/h felett, elég egyetlen rövid sorozat mindhárom fegyverből, kb. 100m távolságból hátulról lövöm a célt..
    Látom a 30mm-esek becsapódását követő robbanást: ezzel a géppel nincs több tennivalóm...
    Meredeken felhúzok, közben a hátsó légteret figyelem. Sajnos az előbbi még távoli ismeretlen gép jóval közelebb került.
    Kb. 20 fokos süllyedésbe viszem a Gusztávot a legnépesebb repterünk irányába, gáz 110%, methanol befecskendezés bekapcsolva, a hűtők bezárva, de még a fülem is hátrahajtva a haube alatt a kisebb légellenállás érdekében...
    Kb. 1000m-en, 750-770km/h-nál vörös fényjelzők süvítenek el a pilótafülke körül.
    Ilyenkor két eset lehetséges: vagy egy amerikai gép lő próbasorozatot, vagy egy Shitfire szurkál "balkezeseket" a géppuskáival.
    Bízom benne, hogy az utóbbi eset, mert a Shitek kis magasságban jóval lassabbak a mi gépeinknél.
    A fényjelzők megszűnnek, picit később egy nagy ívű fordulóval próbálok leszálló irányba állni.
    Előtte szétnézek, és vérfagyasztó meglepetés ér: nem egy, hanem két pont követ...
    Laposan rácsapok a repterünkre, hátha ki tudok hozni valamit ebből a nem túl szimpatikus helyzetből a flak segítségével.
    Úgy néz ki, a srácok elvesztettek szem elől, mert az egyik gép, egy P47-es, a légvédelmet igyekszik semlegesíteni a rakétáival.
    A töklámpa pont elém fordult... Nem hagytam ki a lehetőséget, hosszú sorozat az összes fegyverből, legalább 2-3db 30-as robban a bal szárnyán. Le is esik a szárny is, és a gép is...
    Közben látom, hogy kissé későn ugyan, de startolnak a vadászaink.
    Ebben a pillanatban szól a repülésirányító, hogy a flak leszedte a másik gépet.
    Megkönnyebbülten lebegtetem ki a Messzert, picit ugrándozva szállok le.
    A roncsok vizsgálata során kiderült, hogy az első áldozatom egy ukrán zsoldos, Yan gépe volt. A pilóta kiugrott a saját területük felett.
    A második lelőtt gépem az USAAF cseh származású pilótája, Migin volt.
    A harmadik (flak által leszedett) gépet és a pilótáját nem sikerült pontosan azonosítani.

Ezzel az eredményemmel jelenleg a front második legeredményesebb G10-es pilótája vagyok!