IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Richtofen
    Nos, szerintem nem lag lesz a te problémád, lag esetén csak ugrálnak a gépek esetleg olyan géppel ütközöl aki a te "világodban" nincs is közel.

Inkább beszaggat a játék nem? Nekem is csinálta/csinálja sokszor, ugyanis elég öregecske a masinám.

Saját tapasztalat szerint a szaggatás nagyrészt megszűnik, ha a következőket beállítod (ezek durván befolyásolják a program teljesítményét). Én mostanában offline kampányokat nyomok, sok géppel és földi ojjektummal, ezért aktuális volt egy kis tuningolás. Ezekkel a beállításokkal még elég faszán néz ki a program szerintem, és simán megy öregebb gépeken is.

1. conf.ini-ben a ProcessAffinityMask=1 -re veszed (Hyperthreading-es vagy többmagos proci esetén, esetleg többprocis rendszeren). Az 1-2 másodperces szaggatásokat ez nagyrészt megszünteti. HardwareShaders=0.

2. kikapcsolod a videokártyád driverében az anizontrópikus szűrést, és max 4x-esre veszed az antialiasing-ot (nem kell semmilyen adaptive vagy temoprary AA, csak normál élsimítás)

3. il2setup.exe felületén kiválasztod a Video fülön a Custom Settings-et. Ezeknek a beállításoknak komoly hatása van, és némelyiknek semmi értelme hogy be legyen kapcsolva, vagy együtt értelmetlenek. Fél napig keresgettem a neten, mire mindegyiket úgy-ahogy megfejtettem.
    Számomra így optimális:
    - anizontropikus szűrés helyett Trilinear esetleg bilinear szűrés
    - textúra tömörítés S3TC
    - dither KI
    - vertex arrays BE
    - polygon stipple KI
    - az extensions keretben mindegyik hintet BE, kivéve a "Texture Anisontropikus Extension", ezt KI

4. a játékon belül a videó mód OpenGL-re, felbontás 1024x768x32.
    Opciók. Excellent mód, Apply, aztán Custom. A Landscape lightening levéve Excellentről High-ra(ez nekem nagyon sokat gyorsított). A többi opcíót is lejjebb lehet venni, de nem sokat számítanak szerintem. A fénnyel kapcsolatos számítások (textúrák árnyalása) ami a régebbi videokártyákat nagyon megöli.